Gå till sidans huvudinnehåll

Samuel Harjanne

Regissör

Samuel Harjanne är internationellt verksam som musikalregissör. Han kommer ursprungligen från Finland, bor för närvarande i Köpenhamn och har arbetat internationellt i norra Europa och Storbritannien. Under de senaste åren har Harjanne blivit en av de mest populära musikalregissörerna i Finland.

Under 2022 regisserade han Anastasia på Tammerfors teater, Come From Away på TTT-teatern i Tammerfors, Priscilla - öknens drottning på Helsingfors stadsteater och Broarna i Madison County på Åbo stadsteater. Tidigare har han regisserat Spring Awakening på Balettakademin, Sister Act på Teater Vanemuine, Kinky Boots på TTT-teatern i Tampere, Groundhog Day på Helsingfors stadsteater, The Secret Garden på Mountview Academy of Theatre Arts, Disneys Den lilla sjöjungfrun på Helsingfors stadsteater, Spelman på taket på Mountview Academy of Theatre Arts, 9 till 5 på GSA, Billy Elliot på TTT-teatern i Tampere, Kinky Boots på Helsingfors stadsteater, Spring Awakening på Edinburgh Fringe, Les Misérables på Teater Vanemuine, Spring Awakening på TTT-teatern i Tampere, Jag älskar dig, du är perfekt, men… på Suomen Komediateatteri.

Samuel har en master i musikalregi från Guildford School of Acting, Storbritannien och en bachelor i musik från Sibelius-Akademin i Helsingfors. Han har undervisat vid masterclasser och produktioner vid Mountview Academy of Theatre Arts i Storbritannien, Konsthögskolan i Helsingfors, Guildford School of Acting i Storbritannien och universitetet i Tampere. Samuel är grundare av Harjanne Company Ltd, specialiserat på kreativ scenkonst.

Foto: Robert Seger