Gå till sidans huvudinnehåll

Opera & musikal

Premiärsamtal – opera & musikal

Någon vecka före varje operapremiär bjuder vi in till ett samtal på Lilla scenen. Här berättar till exempel regissör, dirigent, medverkande och någon extern gäst om uppsättningen och verket. Moderator för operasamtalen är GöteborgsOperans dramaturg Göran Gademan. En del samtal förs på engelska.

Se respektive uppsättningssida för mer information om kommande samtal.

Fri entré.

Boka biljett till samtal här

Du kan lyssna på inspelade premiärsamtal här

 

Opera introduktioner

En timme före varje operaföreställning på Stora scenen kan du besöka en introduktion till verket. Introduktionerna tar cirka 20 minuter och hålls på Lilla scenen. De är populära, så kom i god tid. Introduktionerna kostar inget extra - din biljett till kvällens föreställning gäller som entré.

Fri entré.

Dans

Öppen repetition

Ett par veckor före GöteborgsOperans Danskompanis världspremiärer på Stora scenen bjuder vi in till en öppen repetition med samtal. Du får se dansarna i nästan färdiga verk tillsammans med koreograferna, och efteråt höra dem berätta om processen och tankarna bakom sina nya verk. Mer information hittar du på respektive uppsättningssida.

Fri entré med biljett.

Introduktioner

Verbala introduktioner

En timme före varje dansföreställning på Stora scenen kan du besöka en introduktion till kvällens verk. Introduktionerna tar cirka 20 minuter och hålls på Lilla scenen. De är populära, så kom i god tid. Introduktionerna kostar inget extra - din biljett gäller som entré.

Ingår i din föreställningsbiljett.

Fysiska introduktioner

Lär känna föreställningen och få en inblick i dansens språk!

Med GöteborgsOperans Danskompanis fysiska introduktioner får du en bättre förståelse för den föreställning som du har köpt biljett till. Vi går igenom och testar koreografiska metoder och rörelser som du sedan kommer att känna igen på scenen. Du får ett djupare och mer personligt utbyte av upplevelsen när du sedan sätter dig i salongen för att se föreställningen.

Den fysiska introduktionen leds av dansare i GöteborgsOperans Danskompani och bygger på publikdeltagande. Bekväma kläder och skor rekommenderas men är inte nödvändigt.

 Fri entré med biljett, begränsat antal platser. Mötestid 10 min före starttid, i foajén.

Boka biljett till fysiska introduktioner här

Konceptet är skapat av och tillämpas av MA Contemporary Dance Education (MA CoDE) vid Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt am Main. Med målsättningen att fortsätta det nära samarbetet och främja ytterligare utveckling av konceptet överlämnar Prof. Ingo Diel och Anja Bornsek det av förenklingsskäl till GöteborgsOperans Danskompani.

En kort film om fysiska introduktioner