Gå till sidans huvudinnehåll

Opera & musikal

Premiärsamtal – opera & musikal

Någon vecka före varje operapremiär bjuder vi in till ett samtal på Lilla scenen. Här berättar till exempel regissör, dirigent, medverkande och någon extern gäst om uppsättningen och verket. Moderator för operasamtalen är GöteborgsOperans dramaturg Göran Gademan. En del samtal förs på engelska.

Se respektive uppsättningssida för mer information om kommande samtal.

Fri entré.

Boka biljett till samtal här

Du kan lyssna på inspelade premiärsamtal här

 

Opera introduktioner

En timme före varje operaföreställning på Stora scenen kan du besöka en introduktion till verket. Introduktionerna tar cirka 20 minuter och hålls på Lilla scenen. De är populära, så kom i god tid. Introduktionerna kostar inget extra - din biljett till kvällens föreställning gäller som entré.

Fri entré.

Dans

Öppen repetition

Ett par veckor före GöteborgsOperans Danskompanis världspremiärer på Stora scenen bjuder vi in till en öppen repetition med samtal. Du får se dansarna i nästan färdiga verk tillsammans med koreograferna, och efteråt höra dem berätta om processen och tankarna bakom sina nya verk. Mer information hittar du på respektive uppsättningssida.

Fri entré med biljett.

Introduktioner

Verbala introduktioner

En timme före varje dansföreställning på Stora scenen kan du besöka en introduktion till kvällens verk. Introduktionerna tar cirka 20 minuter och hålls på Lilla scenen. De är populära, så kom i god tid. Introduktionerna kostar inget extra - din biljett gäller som entré.

Ingår i din föreställningsbiljett.

Fysiska introduktioner

De fysiska introduktionerna hålls vid utvalda tillfällen. Här får du en inblick i dansverken genom att se och pröva rörelser tillsammans med andra besökare som är lika nyfikna som du. De fysiska introduktionerna leds av dansare från GöteborgsOperans Danskompani.

Lär känna föreställningen och få en inblick i dansens språk! Genom att besöka våra fysiska introduktioner får du en bättre förståelse för den föreställning som du har köpt biljett till. En fysisk introduktion gör koreografens dansverk mer intressant genom att visa exempel på gester och rörelsemönster som du sedan kommer att känna igen. En fysisk introduktion kan ses som en upptäcktsfärd där du får möjlighet att uppleva olika koreografiska metoder, rörelseprinciper och konstnärliga former. Det ger dig en djupare och mer personlig förståelse för och kontakt med verket. Du bjuds in att prova och delta i fysiska (istället för bara visuella) uttrycksformer.

Den fysiska introduktionen tar 45 min. Fri entré med biljett, begränsat antal platser.
Klädsel: Samma som du har klätt dig i för att gå på föreställningen, gärna bekväma. (Observera att du kommer att få ta av dig skorna.)

Fri entré med biljett.

Boka biljett till fysiska introduktioner här

Konceptet är skapat av och tillämpas av MA Contemporary Dance Education (MA CoDE) vid Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt am Main. Med målsättningen att fortsätta det nära samarbetet och främja ytterligare utveckling av konceptet överlämnar Prof. Ingo Diel och Anja Bornsek det av förenklingsskäl till GöteborgsOperans Danskompani.

En kort film om fysiska introduktioner