Gå till sidans huvudinnehåll
Dans

Here not here

Dansverk av Maxine Doyle och Es Devlin

En dansresa utan like.

 • Längd

  Del 1: ca 40 min, Del 2: ca 60 min

 • Spelas

  21 jan. — 18 feb. 2022

 • Scen

  GöteborgsOperan, Stora scenen

 • Genre

  Dans

 • Språk

  Nej

 • Pris

  225–450 kr

 • Tillgänglighet

Biljettsläpp 28 okt, kl. 10.00

Någon saknas. Något går förlorat. Välkommen in i labyrinten! Here not here är en poetisk dansresa som tar dig med på en omvälvande färd som tar hela operahuset i besittning.

Förbered dig på en upplevelse som inte liknar någonting du tidigare varit med om. En ovanlig dansföreställning med episk bredd.

Danskvällen Here not here består av två delar: en vandringsföreställning genom operahuset och en föreställning på Stora scenen.

Del 1

Publiken tas med på en labyrintisk resa genom ett operahus fullt av berättelser. Upptäck en värld full av fantasieggande installationer och dansande kroppar fångade i evig limbo.

Del 2

Tillbakalutade i sina salongsstolar får publiken bevittna den fristående fortsättningen, en storskalig upplevelse där dansarna, fångade i en spegellabyrint, dansar med sina demoner på jakt efter ljuset.

Du kan välja helhetsupplevelsen där båda delar ingår, eller att endast se föreställningen på Stora scenen.

Here not here är ett samarbete mellan koreografen Maxine Doyle, internationellt känd för sina omfattande platsspecifika verk med kompaniet Punchdrunk, och konstnären Es Devlin vars storskaliga skulpturala installationer har visats på museum och gallerier över hela världen, liksom på teater-, opera- och konsertscener (Bregenz, La scala, Beyoncé, U2, The Weeknd) och vid OS-ceremonierna i London och Rio de Janeiro. Detta är deras första samarbete.

Here not here är skapat i nära samarbete med hela GöteborgsOperans Danskompani. För den nyskrivna musiken står kompositören Rachael Dease. Kostymdesigner är Bregje van Balen och för ljusdesignen står Joakim Brink och David Stokholm.

Team

Koncept och koreografi: Maxine Doyle
Koncept och scenografi: Es Devlin
Kompositör och ljuddesign: Rachael Dease
Kostymdesign: Bregje van Balen
Ljusdesign: David Stokholm, Joakim Brink
Teknisk ljuddesign (Del 1): Joachim Bohäll, Jonathan Assarsson

Medverkande

GöteborgsOperans Danskompani