Gå till sidans huvudinnehåll
Dans

Here not here

Dansverk av Maxine Doyle och Es Devlin

Välkommen in i labyrinten!

 • Längd

  Del 1: ca 40 min, Del 2: ca 60 min

 • Scen

  GöteborgsOperan, Stora scenen

 • Genre

  Dans

 • Språk

  -

 • Pris

  225–450 kr

 • Tillgänglighet

Köp biljetter

Förbered dig på en upplevelse som inte liknar någonting du tidigare varit med om. Here not here är en poetisk dansresa - följ med på en omvälvande färd som tar själva operahuset i besittning.

Danskvällen Here not here består av två delar: en vandringsföreställning genom operahuset och en föreställning på Stora scenen.

Akt 1

Som publik tas du med på en labyrintisk resa genom ett operahus fullt av berättelser. Upptäck en värld full av fantasieggande installationer och dansande kroppar fångade i evigt limbo.

Bra att veta om akt 1 för dig som vill uppleva hela Here not here

Akt 1 sker delvis utomhus (under kortare stunder). Du behöver kunna gå och stå i cirka 40 minuter och själv kunna ta dig upp och ner i trappor. Vandringen innehåller trånga utrymmen, närhet till dansare och annan publik samt starka ljud.

Du som köper en biljett till akt 1 med tidig starttid kommer att få en paus på cirka 1 timme före akt 2. (Restaurang, bar och café är öppna.)

Till dig som har tillgänglighetsbehov

För att köpa biljett till våra tillgänglighetsanpassade turer av Akt 1, vänligen kontakta biljettkassan på 031-13 13 00 eller biljetter@opera.se

Akt 2

Tillbakalutad i salongsstolen får du bevittna den fristående fortsättningen, en storskalig upplevelse där dansarna dansar med sina demoner i en spegellabyrint, på jakt efter ljuset.

Du kan välja helhetsupplevelsen där båda delar ingår, eller att endast se föreställningen på Stora scenen.

Here not here är det första samarbetet mellan koreografen Maxine Doyle, internationellt känd för sina omfattande, platsspecifika verk med kompaniet Punchdrunk, och konstnären Es Devlin, vars enorma skulpturala installationer har visats på museum och gallerier över hela världen, liksom på teater-, opera- och konsertscener (Bregenz, La scala, Beyoncé, U2, The Weeknd) och vid OS-ceremonierna i London och Rio de Janeiro. 

Here not here är skapat i nära samarbete med hela GöteborgsOperans Danskompani. För den nyskrivna musiken står kompositören Rachael Dease och för kostymdesignen Bregje van Balen.

Digital introduktion

Nyfiken på Here not here? Ta del av en digital introduktion av verket! Introduktionen kommer att publiceras här några veckor före premiären.

(Observera att vi inte erbjuder introduktion på plats före föreställningarna av Here not here.)

Introduktioner

Före alla dansföreställningar (utom premiärer och gästspel) har du som ska se föreställningen möjlighet att gå på en introduktion på Lilla scenen. Introduktionerna ger dig en inblick i dansverket och koreografens process, börjar 1 timme före föreställningen och håller på cirka 20 minuter. Begränsat antal platser.

Läs mer om våra introduktioner, öppna repetitioner och eftersnack.

Spelplan

Inga träffar