Gå till sidans huvudinnehåll
Dans

Touched

Dansverk av Johan Inger. Dansverk av Imre och Marne van Opstal

Danskväll om människans (gem)ensamma liv.

Köp biljetter

Världspremiär för två dansverk! Kritikerrosade svensken Johan Inger möter det hajpade, nederländska syskonparet Imre och Marne van Opstal.

Kvällens koreografer tillhör två generationer men har en gemensam bakgrund som dansare i prestigefulla Nederlands Dans Theater (NDT). Gemensam är också deras nyfikenhet på människans väsen.  

Dust and disquiet

av Johan Inger 

Johan Inger har skapat verk för framstående danskompanier över hela världen, varit konstnärlig ledare för Cullbergbaletten och huskoreograf för Nederlands Dans Theater (NDT). Hans senaste verk i Göteborg var det suggestiva Falter (2010), med nio dansare och 64 rep. Nu skapar han ett nytt verk inspirerat av dansarnas kreativitet och individuella artisteri.

To kingdom come

av Imre och Marne van Opstal

Introduktion

Före alla dansföreställningar (utom premiärer och gästspel) har du som ska se föreställningen möjlighet att gå på en introduktion på Lilla scenen. Introduktionerna ger dig en inblick i dansverket och koreografens process, börjar 1 timme före föreställningen och håller på cirka 20 minuter. Begränsat antal platser. Introduktioner hålls på svenska.

Läs mer om våra introduktioner, öppna repetitioner och eftersnack

Kalender

Inga träffar