Gå till sidans huvudinnehåll
Ett collage av sångare, dansare, musiker samt glittrande gula former, lagt över en bakgrund av ett stormigt mörkblått hav.
Upplev mer

GöteborgsOperan 30 år

Galaföreställning med opera, dans, musikal och konsert.

 • Längd

  Meddelas senare.

 • Scen

  Stora scenen

 • Genre

  Upplev mer

 • Pris

  Meddelas senare

 • Tillgänglighet

Köp biljetter

Festligt firande med opera, dans, musikal och konsert.

Under GöteborgsOperans inledande 30 år har 6,7 miljoner besökare kommit till våra föreställningar för att njuta av scenkonst tillsammans. Nära, vibrerande, kraftfull scenkonst, av och med människor som skapar scenens upplevelser för att berika vårt liv.

Opera, musikal, dans och orkestermusik – alla våra konstarter tar plats på scen när vi firar 30-årsjubileum tillsammans med er.

GöteborgsOperans Danskompani – som under dessa tre decennier gått från att vara ett klassiskt balettkompani till att bli ett av de världsledande inom samtida dans – inleder med Crystal Pites Solo echo, följt av ett gnistrande musikalpotpurri. I musikalbranschen ses GöteborgsOperan som en första klassens musikalscen, och tack vare det har publiken de senaste åren fått uppleva unika uppsättningar av till exempel The Phantom of the Opera och Wicked.

Efter den guldkantade pausen är det dags för alla operasolister, operasångarna i kören och hela orkestern att framföra några av de 30 årens allra främsta framgångar.

Under veckan som leder fram till galahelgen arrangeras aktiviteter med koppling till 30-årsjubileet.

Ingår i firandet av GöteborgsOperan 30 år.

Galakvällen lördag den 5 oktober ramas in av ytterligare guldkant i form av festlig meny och högtidstal. Biljetter till denna kväll har därför ett högre pris än söndagskvällen.

Solo echo, trailer

Kalender

Inga träffar