Gå till sidans huvudinnehåll
Sju färgglada papperstranor hänger från röd sidentråd. De hänger på olika höjd.
Opera

Madame Butterfly

Opera i två akter av Giacomo Puccini (1858–1924). Libretto Luigi Illica och Giuseppe Giacosa efter en melodram av David Belasco. Bresciaversionen.

Skönhet och smärta i Puccinis svidande vackra tragedi.

 • Längd

  Ca 3 tim inkl. 1 paus

 • Scen

  Stora scenen

 • Genre

  Opera

 • Språk

  Italienska. Textas på svenska och engelska.

 • Pris

  150–730 kr

 • Tillgänglighet

Köp biljetter

Ta med näsdukarna till den japanske regissören Yoshi Oïdas uppsättning av Puccinis egen favoritopera, den svidande vackra och oändligt älskade tragedin Madame Butterfly.

”En rent häpnadsväckande föreställning” GP
”En magisk operaupplevelse” BT
”Här blir Puccini till någon som verkligen angår oss” GP

Det går en skimrande tråd mellan Puccinis musik och det mänskliga hjärtat – eller snarare tårkanalerna. Madame Butterfly är en studie i den skönhet och smärta som det innebär att vara människa, och en tragedi om mänskliga relationer och internationellt maktspel.

I Japan köper sig den amerikanske sjöofficeren Pinkerton en ung och tillfällig hustru – Cio-Cio-San, kallad Butterfly. Hon ser möjligheten till ett bättre liv, överger sin bakgrund och tar sin roll som amerikansk maka på fullaste allvar. Vad hon inte förstår är att allt är en lek för Pinkerton. När han återvänder till USA förvandlas Butterflys liv till en enda lång väntan på att han ska återvända.

Denna hyllade uppsättning från 2016 är regisserad av japanske Yoshi Oïda. Han var tonåring när Japan stod som en av förlorarna i andra världskriget och ockuperades av USA. I titelrollen rolldebuterar Ida Falk Winland, medan tenorerna Adam Frandsen och Davide Giusti alternerar i rollen som Pinkerton. Dirigenter är Tobias Ringborg och Martyna Szymczak.

Vi spelar Madame Butterfly i den så kallade Bresciaversionen, som är mindre tillrättalagd och fränare i sin kritik av kolonialism och exotism.

Trailer

Fran premiäruppsättningen 2016

Kalender

Inga träffar

Nyfiken på Madame Butterfly?

Nyfiken på Madame Butterfly?

Handlingen
Intervju med Yoshi Oida, 2016
”Coro a bocca chiusa”
Föreställningsprogram
Introduktioner

Bildgalleri

Bilder från uppsättningarna i 2015/2016 och 2018/2019

I bild:  Aaron Cawley, Karah Son, Daniel Hällström, GöteborgsOperans Kör|Foto:  Mats Bäcker