Gå till sidans huvudinnehåll

Hannes Öberg

Baryton

Hannes Öberg, baryton, tillhör GöteborgsOperans solistensemble sedan 2021. Han har studerat kammarmusik vid Vadstena sång– och pianoakademi för sångpedagogerna Anders Düring och Monica Thomasson. Därefter tog han bachelor– och masterexamen för tenoren och sångpedagogen Erik Årman vid Operahögskolan i Stockholm.

På GöteborgsOperan har vi sett Öberg i titelrollen i Don Giovanni, som Marullo i Rigoletto, Momus i Platée, Schaunard i La bohème, Figaro i Barberaren i Sevilla och Båtsmannen i Herr Arnes penningar och Barberaren i Die schweigsame Frau.

Hannes Öberg debuterade 2014 som Don Juan i uruppförandet av Brommares opera Min bror är Don Juan på Kungliga Operan. Därefter har han på både svenska och internationella scener sjungit roller som Valentin i Gounods Faust, Ruthven i Marschners Vampyren, Papageno i Trollflöjten, Figaro i Barberaren i Sevilla och Greven i Figaros bröllop.

Våren 2019 och hösten 2020 ingick Hannes Öberg i den fasta solistensemblen på Theater Kiel i Tyskland. Hannes Öberg har även sjungit ett stort antal romans– och liederaftnar samt flera oratorier som Händels Messias, Brahms och Faurés Requiem, Förklädd Gud och Bachs Johannespassionen.