Gå till sidans huvudinnehåll

Provsjungning

Är du intresserad av någon av våra ungdomskörer går det bra att skicka intresseanmälan till adminUKBK@opera.se

Ange ditt namn, födelseår, stämma och erfarenhet. Vi kontaktar dig om det blir aktuellt med provsjungning.

Ungdomskören Yngre

I Ungdomskören Yngre sjunger vi oftast i stämmorna sopran, alt och bas. Vid vissa tillfällen ger vi egna konserter och vi samarbetar ofta med Ungdomskören Äldre. Vi arbetar mycket med scenisk gestaltning och utforskar olika genrer och sätt att uttrycka oss på. I den här kören genomgår de flesta killar sitt målbrott och du är välkommen att sjunga i kören före, under och efter ditt målbrott.

Ungdomskören yngre repeterar måndagar kl. 17.00–18.30.

Ungdomskören Äldre

I Ungdomskören Äldre fördjupar vi oss i stämsång och i vad det innebär att vara en scenisk kör. Kören är uppdelad i stämmorna sopran, alt, tenor, bas. Vi samarbetar med barnkören och Ungdomskören Yngre. Medlemmar i Ungdomskören Äldre har körvana sedan tidigare och vill satsa ordentligt på sin sång och sin sceniska utveckling.

Ungdomskören äldre repeterar måndagar kl. 19.00–21.00.

Foto:  Tilo Stengel

Genom kören blir du en del av GöteborgsOperan och skapar tillsammans med dina kompisar fantastisk scenkonst. Ibland sjunger du i körens egna konserter och ibland tillsammans med GöteborgsOperans kör, orkester, solister, dansare, dirigenter och regissörer.

I körerna läggs stor vikt vid det sceniska arbetet. Vi tycker också mycket om att tillsammans med librettister och tonsättare skapa nya verk.

Barn- och Ungdomskörerna leds av Ida Rosén Hamrå, musikalisk ledare på Skapa.

GöteborgsOperans Barnkör och Ungdomskörer vill ...

  • ... att alla barn och ungdomar ska känna sig delaktiga i det musikaliska och sceniska arbetet.
  • ... ha en musikalisk och scenisk medvetenhet i allt vi gör.
  • ... introducera operarepertoaren men också andra musikstilar så att alla får lära känna den breda körrepertoaren.
  • ... ge barnen och ungdomarna scenisk erfarenhet och möjlighet att sjunga i professionella miljöer och sammanhang.
  • …arbeta med demokrati och föreningsarbete för att tillvarata och utveckla de ungas engagemang. Vi vill uppmuntra alla deltagare i alla våra körer att använda sin röst till mer än att sjunga, och visa att tillsammans kan vi åstadkomma storverk.

Alla körer har en repetition i veckan. Utöver dessa veckorepetitioner tillkommer repetitionshelger och extra repetitioner under terminen, oftast i samband med en stundande konsert eller premiär.

Det är ett intensivt, roligt och spännande arbete med massor av skratt! Alla våra körer är blandade körer, dvs både pojkar och flickor är välkomna. Körerna har en förening, Föreningen GöteborgsOperans Barn-och Ungdomskörer, och är medlem i den rikstäckande organisationen UngiKör. I föreningsstyrelsen sitter både barn, ungdomar och föräldrar.

Vill du vara med?

Vi tycker det är roligt och utvecklande att jobba med personer som har olika erfarenheter och bakgrunder och strävar alltid efter en ökad mångfald i våra körer. Till barnkören sker sökningarna i slutet av vårterminen för att du ska kunna börja i kören till höstterminen.

Ida Rosén Hamrå

Musikalisk ledare Skapa samt dirigent för Barn- och Ungdomskörerna

ida.hamra@opera.se