Gå till sidans huvudinnehåll

Om en tiger kommer fram

En konsert om kärlek, med GöteborgsOperans Barnkör. 

I maj 2023 gav GöteborgsOperans Barnkör en konsert på Lilla scenen med nyskriven musik utifrån förskolebarns tankar om kärlek. GöteborgsOperan hade bett barn på tre förskolor i staden att beskriva ”kärlek”. Ett av svaren var ”Kärlek känns som att en tiger kommer fram”, vilket fick ge namn åt konserten. Utöver de nyskrivna sångerna innehöll konserten även andra kärlekslåtar, och publiken bjöds in till att få sjunga med.

Sammanlagt cirka 200 barn fick lyssna och göra rörelser på någon av de tre konserterna som gavs på Lilla scenen och i kulturhuset i Skövde.


I mitten av två världar

Föreställning med GöteborgsOperans Ungdomskör och Kulturskolan Hisingen.  

Under Skapadagar våren 2023 framfördes I mitten av två världar på Lilla scenen. Det var en föreställning om utanförskap, grupptillhörighet och omöjlig kärlek, av och med GöteborgsOperans Ungdomskör och en musikalgrupp från Kulturskolan Hisingen. Tillsammans utforskade ungdomarna hur musik kan uttrycka längtan och innersta drömmar. Föreställningen bestod av musik från kända operor och musikaler. Med på scenen medverkade också orkestern Blown Away från Kulturskolan och en trio från GöteborgsOperans Orkester

Sjuttio ungdomar från GöteborgsOperans Ungdomskörer och Kulturskolan Göteborg fyllde Lilla scenen med en musikalisk och dramatisk föreställning med musik ur kända operor och musikaler. Energin sprudlade både från scenen och i publiken!

Tvåornas kör

Hundratals 8- och 9-åringar på Stora scenen.

Säsongerna 2021/2022 och 2022/2023 genomfördes Tvåornas kör på GöteborgsOperan. Första gången med ett kompband av kulturskolepedagoger, andra gången tillsammans med GöteborgsOperans Orkester.

Under läsåren hade elever i årskurs 2 övat och sjungit i sina klassrum under ledning av pedagoger från Kulturskolan Göteborg. I slutet av vårterminen fick hundratals barn från olika delar av staden mötas på Göteborgs största scen, och dela glädjen i musik och dans tillsammans med professionella musiker och storpublik.

Under tre fantastiska körkonserter tog drygt 650 barn plats på Stora scenen tillsammans med GöteborgsOperans Orkester och Kulturskolan Göteborg. Barnens sångglädje och publikens jubel kände inga gränser.

Prova på …

Workshops inom opera och dans.

GöteborgsOperan har genomfört workshops där nyfikna ungdomar mellan 13 och 25 år fått prova på och utforska opera eller dans. Från GöteborgsOperan har Skapa medverkat med bland annat teaterpedagog och operasångare alternativt danskoordinator och dansare, samt GöteborgsOperans unga ambassadörer. Varje workshop har följts av möjlighet att se en opera- eller dansföreställning på Stora scenen.