Gå till sidans huvudinnehåll

Tali Zavilevich

Koreograf, dansare, lärare

Tali Zavilevich är koreograf, dansare, lärare och utövare av Feldenkraismetoden under 20 år. Hon har skapat platsspecifika föreställningar, evenemang och koreografier i olika typer av miljöer. Hennes arbete tar ofta upp mänsklig kommunikation och beteendemönster.

"När jag skapar platsspecifika föreställningar är jag intresserad av relationer. Jag experimenterar med förhållandet mellan sammanhang och miljö och den specifika platsen och utforskar deras gränser. Detta gör det möjligt för åskådarna att betrakta sin omgivning genom en ny lins. Det bryter vanor och skapar nya kopplingar eller associationer till platsen som de känner till eller trodde att de kände."

Tali har grundat, kurerat och producerat konstfestivalen ArtTour Festival 2021-2022 i Tel-Aviv som utforskar sambandet mellan miljö, människor och konst. På festivalen presenterade 60 konstnärer sina verk i olika utföranden, såsom dans- och bildkonstprojekt som uttryckte olika relationer och nivåer mellan åskådaren och utövaren.

Tali Zavilevich har en BA från Jerusalem Academy of Music and Dance i Jerusalem, och en BA i ekonomi från Hebrew University of Jerusalem, och har en MFA-examen från Theatre Performing Studies från Tel Aviv University.