Gå till sidans huvudinnehåll

Välkommen till ett tryggt besök.

När vi nu äntligen får välkomna dig tillbaka har vi vidtagit flera åtgärder för en scenkonstupplevelse som förutom att berika livet också är trygg och säker.

På den här sidan får du alltid den senaste informationen inför ditt besök. Rutinerna utvärderas löpande och kan komma att ändras och/eller utökas baserat på regeringens beslut och Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Det innebär att vi snabbt kan komma att fatta nya beslut som kan påverka dig som planerar att besöka oss.

 

Fr.o.m. den 29 september, då restriktionerna gällande publiktak och avstånd mellan sällskap enligt regeringens avisering slopas, gäller nedanstående. (Information om vad som gäller fram till den 29 september hittar du längre ner på sidan.)

På GöteborgsOperan fortsätter vi självklart att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Handspritstationer finns utplacerade på flera ställen i foajén, vi tvättar och spritar kontaktytor flera gånger under kvällen och tipsar er gärna om att toaletter finns på alla våningsplan.

Fr.o.m. den 29 september är det varje individs eget ansvar att minska risken för smittspridning. Vi ber dig som besöker oss att följa rekommendationerna och att visa hänsyn både vid in- och utpassering och i köer till exempelvis garderoben och våra serveringar.

Vi ser gärna att du kommer till oss vaccinerad med omsorg om dig själv, andra besökare och oss anställda. Undantaget är du under 16 år och du som av medicinska skäl inte bör vaccinera dig. Information om hur och var du vaccinerar dig finns på 1177.se. Stanna hemma om du är sjuk eller har symtom.

Du kan omboka din biljett fram t.o.m. 1 timme före föreställningen. Läs mer här

 

Allmänt

Stora salongen har närmare 1 300 platser. Med gällande maxantal personer har du ett tryggt säkerhetsavstånd till andra besökare. Vid nuvarande restriktioner kommer varannan stolsrad att vara tom och det kommer att finnas två tomma stolar på vardera sidan om dig (eller er, om ni är två som går tillsammans). För allas säkerhet vill vi påminna om att det är förbjudet att använda dessa stolar.

Markeringar, skyltar och värdar hjälper dig att hålla avstånd. Vi ber dig att följa alla anvisningar noga. Värdarna finns på plats för att, på säkert avstånd, hjälpa dig att göra rätt. Du kan alltid vända dig till dem om du känner dig osäker eller har frågor.

Handspritstationer finns utplacerade på flera ställen i foajén.

Vi tvättar och spritar kontaktytor flera gånger under kvällen.

Toaletter finns på alla våningsplan.

Före besöket

Vi rekommenderar att du köper dina biljetter och bokar bord/pausförtäring på vår hemsida.

Kom gärna i god tid före föreställningen. Du behöver vara på plats minst en kvart före föreställningen.

Mat & dryck

Vi har glesat ut borden i restaurang och café och tar därför emot färre gäster än vanligt.

Restaurang

Vi rekommenderar att du bokar bord i förväg. Betalningen sker på plats vid bordet. Du som har bokat bord i restaurangen är välkommen på den tid som anges i din bekräftelse.

Pausförtäring

Vi rekommenderar att du förbokar det du vill äta och dricka i pausen. Det kommer du att kunna göra enkelt här på opera.se. Betalar gör du på plats vid bordet.

Operabaren

Operabaren är för tillfället stängd.

När du kommer hit

Värdar finns på plats redan vid entrén för att hjälpa er att hålla avstånd till andra sällskap.

Vi kontrollerar din biljett på säkert avstånd mellan dig och värden. Om det finns information som är specifik för just din plats, så får du den av värden. Det kan till exempel gälla information knuten till var i stolsraden din plats är belägen (i radens mitt eller på ytterkanten).

Vid garderoberna finns tydliga anvisningar för att få ett smidigt flöde utan trängsel.

Dörrarna till salongen öppnas redan en halvtimme före föreställningen.

I pausen

För dig som inte haft möjlighet att förboka din pausförtäring, eller blir sugen på plats, går det även att beställa över disk i vårt café.

Efter föreställningen

Vi ber dig att följa värdarnas anvisningar noga. De leder dig rätt och ser till att det blir ett smidigt och säkert flöde i foajén.

Om du har hängt in ytterkläder i garderoben rekommenderar vi starkt att endast en person per bricka hämtar ut dem.

Vi påminner dig också om att:

  • stanna hemma om du känner symtom samt minst två dagar efter att symtomen gått över.
  • använda handspritstationerna i foajén.
  • hålla avstånd till varandra och andra sällskap

Tillfällig ombokning p.g.a. covid-19

Vi uppmanar dig som känner minsta sjukdomssymptom att stanna hemma i minst två dagar efter att symptomen har gått över innan du besöker oss. För att underlätta detta har vi tillfälligt ändrat våra ombokningsregler. Det innebär att fram till och med en timme innan föreställningen, kan du boka om till en annan föreställning mot en kostnad av 30 kr per biljett.

Kontakta biljettkassan på tfn 031-13 13 00 eller biljetter@opera.se 

Läs våra villkor här