Gå till sidans huvudinnehåll

Till dig som har köpt biljett

Den senaste tidens restriktioner innebär tyvärr att vi behöver avboka stora delar av vår publik. Vi avbokar all berörd publik i turordning enligt principen ”sist in, först ut”, dvs att de som var tidigast ute med att köpa sin biljett också är de som får behålla den.

Fr.o.m. den 12 januari inför vi avstånd om minst 1 meter mellan sällskap i salongen. Du som inte blir avbokad kommer därför att få nya biljetter från oss, med nya platser.

Vi hoppas på er förståelse i denna komplicerade situation. Vi arbetar intensivt för att ge bästa möjliga service till er alla och ber dig invänta mejlet från oss gällande vad som gäller för just ditt besök.

Restaurang

Då restriktionerna påverkar hur många vi får servera vid våra serveringsställen kommer det att bli svårare för dig som gäst att köpa mat och dryck i pauserna. Alla kommer inte att kunna bli serverade. Planera gärna ditt besök utifrån det.

Vår restaurang är ett s.k. insynat område. Det innebär att du inte får ta med dig egen matsäck. (Undantag görs i samband med skolföreställningar då vi ej har övrig försäljning igång.)

 

Frågor och svar om vaccinationsbevis

Vaccinationsbevis infördes den 1 december. Vad innebär det?

Fr.o.m. den 1 december behöver du visa biljett, vaccinationsbevis samt legitimation när du besöker oss. (Både biljetten och vaccinationsbeviset kan vara utskrivna eller finnas digitalt i din mobiltelefon.) Räkna med extra tid för detta när du planerar ditt besök och kom till oss i god tid. Ha gärna din biljett och ditt vaccinationsbevis redo. Tänk på att det är ditt ansvar att se till att din mobiltelefon är laddad så att du kan visa upp biljett och vaccinationsbevis digitalt om du så önskar. 

Tänk även på att vaccinationsbevis har en begränsad giltighetstid – kontrollera att ditt är giltigt.

E-hälsomyndigheten har listat frågor och svar kring vaccinationsbevis, t.ex. vad som gäller för dig som har vaccinerat dig utomlands. Deras frågor och svar hittar du här ehalsomyndigheten.se/tjanster/covidbevis/svar-pa-vanliga-fragor-om-covidbevis/ och här ehalsomyndigheten.se/fragor-svar/ 

Observera: I enlighet med regeringens föreskrift kommer endast vaccinationsbevis att godtas, inte testbevis eller liknande. Den som av medicinska skäl inte kan vaccinera sig behöver visa upp ett läkarintyg som styrker detta.

Vaccinationsbevis krävs för samtliga föreställningar och event i GöteborgsOperans regi.

Jag är fullvaccinerad men saknar vaccinationsbevis. Hur gör jag?

Om du är fullvaccinerad men ännu inte har ett vaccinationsbevis så finns information om hur du gör på E-hälsomyndighetens webbplats (ehalsomyndigheten.se)

Så här gör du som inte använder e-legitimation eller saknar folkbokföringsadress

Jag har inte rätt till vaccinationsbevis. Hur gör jag?

Om du har biljett till en föreställning efter den 1 december, som är inköpt före den 19 november, och inte kan uppvisa vaccinationsbevis, kontakta oss på biljetter@opera.se eller 031-13 13 00.

Du som är under 18 år behöver i dagsläget inte visa vaccinationsbevis för att få besöka oss. Du som av medicinska skäl inte kan vaccinera dig behöver visa upp ett läkarintyg som styrker detta. 

Du som saknar vaccinationsbevis eller specialintyg och är 18 år eller äldre är välkommen att besöka oss efter att restriktionen har hävts.

Från vilken ålder behöver man ha ett vaccinationsbevis?

Från och med 18 års ålder behöver du visa upp ett giltigt vaccinationsbevis för att gå på en föreställning på GöteborgsOperan.

Vad gäller för barn under 18 år?

Barn upp till 18 års ålder är välkomna till GöteborgsOperan utan vaccinationsbevis. Om det inte är självklart att en person är under 18 år kan vi komma att begära legitimation för att åldern ska kunna styrkas.

Varför inför GöteborgsOperan vaccinationsbevis?

Vi är sedan tidigare överens med våra ägare (Västra Götalandsregionen, VGR) om att vi ska följa regeringens och Folkhälsomyndighetens riktlinjer och rekommendationer.

 

Vad gör ni i övrigt för att hjälpa mig att bidra till ett tryggt besök?

Som individ kan du minska risken för smittspridning genom att hålla avstånd, tvätta händerna, stanna hemma vid symptom, etc. Vi ber dig som besöker oss att visa hänsyn både vid in- och utpassering och i köer till exempelvis garderoben och våra serveringar.

Handspritstationer finns utplacerade på flera ställen i foajén, vi tvättar och spritar kontaktytor varje kväll och tipsar er gärna om att toaletter finns på alla våningsplan. Fr.o.m. den 1 december kontrollerar vi ditt vaccinationsbevis.

Vi uppmanar dig som känner sjukdomssymptom att stanna hemma. Du kan omboka din biljett fram t.o.m. 1 timme före föreställningen. Läs mer om byte och avbokning här