Gå till sidans huvudinnehåll
Folk dansar i rosa och guld strålkastarljus mot en mörk bakgrund.
Övrigt

Skapadagar

Inspirerande dagar för dig som är nyfiken.

 • Längd

  Se respektive aktivitet nedan

 • Scen

  GöteborgsOperan, Lilla scenen

 • Genre

  Övrigt

 • Pris

  Fri entré med biljett

 • Tillgänglighet

Biljetter

Skapadagar på GöteborgsOperan är ett bra tillfälle för dig som är nyfiken på musik, sång, musikdramatik och dans att ta reda på mer.

Skapadagar speglar livet ur olika perspektiv och innehåller flera möjligheter för dig som vill vidga dina vyer. Här finns sång, musik, dans, bild och teater – allt i deltagandets och upplevelsens tecken. Du kan delta och uppleva, inspirera och inspireras. Skapadagar genomförs tre gånger varje säsong och innehåller något för alla åldrar.

Varje omgång Skapadagar har sina specifika föreställningar, medan andra – som Öppen scen för alla åldrar och Fredagshäng för ungdomar – återkommer 

Varmt välkommen!

Vårens Skapadagar
8–23 april 2022

Turboshow: Rigoletto – en klubbshow om makt

Lilla scenen, 9 april, kl. 19.00

Kom och var med som deltagare eller publik när vi sätter upp Rigoletto – en klubbshow om makt. Föreställningen skapas och har premiär inom loppet av två dagar. Det blir en show med lip sync, dans och teater. Rigoletto – en klubbshow om makt genomförs i samarbete med scenkonstkollektivet Bataljonen.

Vill du delta?

Anmäl dig till hanna.morau@opera.se. Begränsat antal platser. Repetitionerna sker dagtid 8 och 9 april.

Öppet hus

12 april, kl. 11.00–15.30

På påsklovstisdagen öppnar vi operahuset för alla nyfikna barn och deras vuxna. Årets tema är mod. Kika in i stora salongen, bli regisserad, lyssna på våra sångare som sjunger om mod, klä ut dig i teaterkostymer, gå en guidad tur bakom kulisserna och ta del av mängder av andra aktiviteter. Välkommen till en dag för hela familjen i modets tecken!

Läs mer om Öppet hus här

Sjung med! Sångglädje för hela familjen

Lilla scenen, 13 april, 10.30 och 13.30

Kom som familj, förskola eller eftermiddagsverksamhet. Fika, umgås och upplev en härlig allsångskonsert där du bjuds in att sjunga med i kända låtar tillsammans med GöteborgsOperans Barnkör

Relaxed performance: Ett liv – lev nu dö sen

Lilla scenen
22 april, 12.00
23 april, 11.00 och 13.00

Ungdomar gestaltar livet från början till slut genom utvalda körverk och pop-pärlor.

Medverkande

GöteborgsOperans Ungdomskör, musikal- och orkesterdeltagare från Kulturskolan och du som kommer. Relaxed performance är en föreställningsform särskilt anpassad för dig som vill ha lite friare former än vad andra föreställningar erbjuder.

Vår

8–23 april

Spelplan

Fri entré med biljett.

Inga träffar