Gå till sidans huvudinnehåll

Accure – marknadsledande doldisar

Accure förser fler än 300 av världens största företag* med lösningar inom dokumenthantering, arkivering och integrationslösningar. Men trots att den göteborgska mjukvaruutvecklaren arbetar med de riktigt stora är Accure något av en doldis.

Accure grundades för mer än 20 år sedan av Peter Sandersnäs och Carl Bengtsson. Företaget började som ett konsultföretag med skräddarsydda mjukvarulösningar åt sina uppdragsgivare. Med tiden märkte man att de flesta kunder efterfrågade ungefär samma saker. Därför bestämde sig grundarna för att bli specialister på framförallt det.

– Förenklat kan man säga att vi arbetar med alla dokument man kan hämta ur ett affärssystem, säger Peter Sandersnäs. Kassakvitton, följesedlar, packlistor, etiketter ... vad du vill. Chansen är stor att vi har skapat system för något som du har omkring dig i din vardag.

Det visade sig vara rätt satsning. Idag är Accure verksamt på 91 marknader, på 42 språk. Support erbjuds dygnet runt, alla dagar om året.

– Bara för att vi firar midsommar eller julafton betyder inte att våra kunder ute i världen gör det, säger Peter Sandersnäs. Våra lösningar ska alltid fungera.

Filial finns i Colombo på Sri Lanka men huvudkontoret ligger på Kungstorget, mitt i Göteborg. Accure har ett tjugotal anställda – alla experter på lösningar gällande dokumenthantering, så kallat Output Management, i Movex/M3.

– Våra anställda är utan tvekan vår största tillgång, säger Anna-Karin Sandersnäs, vd. De bär på en enorm, unik kompetens. De vi kallar juniorer har mer än tio års arbetserfarenhet i branschen.

Medarbetarna var också en av anledningarna till att Accure valde att bli partner till GöteborgsOperan.

– Vi vill ge våra anställda något utöver det vanliga, säger Anna-Karin Sandersnäs. Skapa möjligheter till nya upplevelser och att mötas i en vacker, inspirerande miljö som kan skänka nya insikter och väcka kreativitet.

Att främja kreativiteten är centralt för Accure. Som företagets affärsutvecklare initierar Peter Sandersnäs ofta nya projekt och lösningar – allt för att kunna erbjuda så bra produkter som möjligt åt såväl befintliga som nya kunder. Och snabbt går det. Somliga lösningar är igång hos kunden på drygt 40 minuter från det att man trycker på startknappen.

– Tack vare att Accure har så mycket kunskap i botten kan vi arbeta snabbt. Det är ett gediget arbete som ligger bakom. Vi tror på genuin och äkta professionalism, säger Peter Sandersnäs. Värderingar vi delar med GöteborgsOperan.

* enligt Forbes Global 2000

Accure

Accure är marknadsledande när det gäller dokumenthantering, arkivering och integrationslösningar med fokus på Infor M3. Med spetskunskap och erfarenhet från över 20 års dokumenthantering för ERP-system, erbjuder Accure allt från molnbaserade tjänster, till skräddarsydda lösningar för alla behov rörande dokumenthantering för företag.

”Vi tror på genuin och äkta professionalism. Värderingar vi delar med GöteborgsOperan.”
— PETER SANDERSNÄS