Gå till sidans huvudinnehåll

Om restaurangen

Här kan du njuta av läcker mat och dryck tillsammans med ditt sällskap både som lunchgäst och publik. Kvällstid kan du besöka restaurangen i samband med föreställning. Restaurangen öppnar 2,5 timmar innan ridån går upp (undantaget vissa dansföreställningar). Välj köksmästarens rekommenderade trerättersmeny eller från vår à la carte-meny. Om du vill så serverar vi förrätten och varmrätten innan föreställningen och dukar fram desserten i pausen.

Välkommen att njuta av scenkonst, mat och dryck hos oss!

À la carte-meny

17 sept 2022 - 15 nov 2022

Förrätt

Sotad tonfiskcarpaccio, grön tomat, jalapeñomajonnäs, sojapärlor och körvel 189 kr

Konjaksgravad hjort, jordärtskockspuré, svarta vinbär och syltad pepparrot 189 kr

Tartar på rökt rödbeta, syltade kantareller, senapsfrön, dragonmajonnäs och torkad grönkål 179 kr

Varmrätt

Halstrad Röding, rökt pilgrimsmussla, Pommes Aligot, smörad skaldjursbuljong, sallad på vaxböna, frisé och shiitakesvamp 310 kr

Polentakaka med Pecorino Romano, svampkrokett, kantareller och brynt smöremulsion 295 kr

Svensk entrecôte, gräddig konjak- och grönpepparsky, pommes frites, rökta tomater och smörstekta haricot verts 345 kr

Dessert

Lakrits- och chokladganache, violkrisp, bakade blåbär, karamelliserad vit choklad och limemaräng 129 kr

Ostkaka med hjortronglass, brynt smör och inlagda hjortron 129 kr

Operans urval av ekologiska ostar med dagens tillbehör 169 kr

Kvällens Glass/Sorbet 79 kr

Operans chokladtryffel med kvällens smak 59 kr

GöteborgsOperans guldkvällspaket
995 kr

Ett glas mousserande vin före maten
Köksmästarens rekommenderade meny (Se nedan)
Vinpaket (utvalt av GöteborgsOperans sommelier)
Kaffe och chokladtryffel

Köksmästarens rekommenderade meny
595 kr

Sotad tonfiskceviche, grön tomat, jalapeñomajonnäs, sojapärlor och körvel

Halstrad Röding, rökt pilgrimsmussla, Pommes Aligot, smörad skaldjursbuljong, sallad på vaxböna, frisésallat och shiitakesvamp

Lakrits- och chokladganache, violpärlor, bakade blåbär, karamelliserad vit choklad och limemaräng

Operans gröna meny
565 kr

Tartar på rökt rödbeta, syltade kantareller, syltade senapsfrön och torkad grönkål

Polentakaka med Pecorino Romano, svampkrokett, kantareller och brynt smöremulsion

Lakrits- och chokladganache, violpärlor, bakade blåbär, karamelliserad vit choklad och limemaräng

Med reservation för eventuella prisförändringar.

Matallergi eller intolerans

Berätta gärna för vår café-, bar- eller restaurangpersonal om eventuell matallergi eller matintolerans innan du beställer mat och dryck.

I restaurangen, Operabaren och vårt café finns alltid lakto-ovo-vegetariska alternativ på menyn. Har du andra önskemål, t ex vegankost, eller om du behöver någon form av specialkost får du gärna kontakta oss i förväg på tel 031-13 13 00 eller restaurang@opera.se.

Vi gör alltid vårt bästa för att tillmötesgå våra gästers önskemål.

Kontakta Göteborgsoperans Restaurang

E-post restaurang@opera.se
Tel. 031-13 13 00 sedan tryck "3" för att kopplas till restaurangen.

Telefontider

Tis–fre
kl. 9.30–11.30
kl. 13.30–16.00

Här kan du äta med gott samvete

GöteborgsOperans Restaurang bär Nordens främsta miljömärkning Svanen och är ansluten till nätverket Hållbara restauranger.

Frågor och svar om mat och dryck

Hur bokar jag bord i restaurangen?

Kan jag äta i er restaurang utan biljett?

Kan jag förbeställa mat och dryck till pausen?

Serverar ni vegetarisk kost?

Hur gör jag om jag har en matallergi eller matintolerans?

Var ligger Operabaren?

Får jag ta med mig egen mat eller dryck?