Gå till sidans huvudinnehåll

Om restaurangen

Här kan du njuta av läcker mat och dryck tillsammans med ditt sällskap både som lunchgäst och publik. Kvällstid kan du besöka restaurangen i samband med föreställning. Restaurangen öppnar 2,5 timmar innan ridån går upp (undantaget vissa dansföreställningar). Välj köksmästarens rekommenderade trerättersmeny eller från vår à la carte-meny. Om du vill så serverar vi förrätten och varmrätten innan föreställningen och dukar fram desserten i pausen.

Välkommen att njuta av scenkonst, mat och dryck hos oss!

Bordsbokning

Boka bord till middag i samband med föreställning här:

À la carte-meny

14 april 2022 - 10 juni 2022

Förrätter

Smörbakad vit sparris med syltade gröna jordgubbar, kavringsmulor, pocherat ägg och rökt ostcrème 179 kr

Laxtartar med smörsås med smak av yuzu, stenbitsrom, dillchips, ljummen vinägerpotatis och flädergurka 169 kr

Sparrissoppa med smörstekt kalvbräss och ostronört 179 kr

Varmrätt

Äppelbakad fläsksida, krokett med ramslök och chorizo, grillade gulbetor, rökt lök och sky smaksatt med rostad vitlök 295 kr

Halstrad gös, grillad grön sparris, rivet ramslökssmör, potatispuré, kyckling- och dragonsås 295 kr

Gnocchi med pesto på ramslök, citronsmör, burratta, rostade tomater och salvia 285 kr

Dessert

Vispad hallonpannacotta med inkokt rabarber, hallonbröd och lemon curd 129 kr

Saltad karamellglass, chokladganache och citronkladdkaka 129 kr

Operans urval av ekologiska ostar med dagens tillbehör 169 kr

Kvällens glass/sorbet 79 kr

Operans chokladtryffel med kvällens smak 59 kr

GöteborgsOperans guldkvällspaket 930 kr

Ett glas mousserande vin före maten
Köksmästarens rekommenderade meny (Se nedan)
Vinpaket (utvalt av GöteborgsOperans sommelier)
Kaffe och chokladtryffel

Köksmästaren rekommenderar 565 kr

Laxtartar med smörsås med smak av yuzu, stenbitsrom, dillchips, ljummen vinägerpotatis och flädergurka
Halstrad gös, grillad grön sparris, rivet ramslökssmör, potatispuré, kyckling- och dragonsås
Vispad hallonpannacotta med inkokt rabarber, hallonbröd och lemon curd

Operans gröna meny 535 kr

Smörbakad vit sparris med syltade gröna jordgubbar, kavringsmulor, pocherat ägg och rökt ostcrème
Gnocchi med pesto på ramslök, citronsmör, burratta, rostade tomater och salvia
Vispad hallonpannacotta med inkokt rabarber, hallonbröd och lemon curd

 

Med reservation för eventuella prisförändringar.

Kontakta Göteborgsoperans Restaurang

E-post restaurang@opera.se
Tel. 031-13 13 00 sedan tryck "3" för att kopplas till restaurangen.

Telefontider

Tis–fre
kl. 9.30–11.30
kl. 13.30–16.00

Matallergi eller intolerans

Berätta gärna för vår café-, bar- eller restaurangpersonal om eventuell matallergi eller matintolerans innan du beställer mat och dryck.

I restaurangen, Operabaren och vårt café finns alltid lakto-ovo-vegetariska alternativ på menyn. Har du andra önskemål, t ex vegankost, eller om du behöver någon form av specialkost får du gärna kontakta oss i förväg på tel 031-13 13 00 eller restaurang@opera.se.

Vi gör alltid vårt bästa för att tillmötesgå våra gästers önskemål.

Här kan du äta med gott samvete

GöteborgsOperans Restaurang bär Nordens främsta miljömärkning Svanen och är ansluten till nätverket Hållbara restauranger.

Frågor och svar om mat och dryck

Hur bokar jag bord i restaurangen?

Kan jag äta i er restaurang utan biljett?

Kan jag förbeställa mat och dryck till pausen?

Serverar ni vegetarisk kost?

Hur gör jag om jag har en matallergi eller matintolerans?

Var ligger Operabaren?

Får jag ta med mig egen mat eller dryck?