Gå till sidans huvudinnehåll

Om restaurangen

Här kan du njuta av läcker mat och dryck tillsammans med ditt sällskap både som lunchgäst och publik. Kvällstid kan du besöka restaurangen i samband med föreställning. Restaurangen öppnar 2,5 timmar innan ridån går upp (undantaget vissa dansföreställningar). Välj köksmästarens rekommenderade trerättersmeny eller från vår à la carte-meny. Om du vill så serverar vi förrätten och varmrätten innan föreställningen och dukar fram desserten i pausen.

Välkommen att njuta av scenkonst, mat och dryck hos oss!

Bordsbokning

Boka bord till middag i samband med föreställning här:

À la carte-menyn, höst

Gäller 2 oktober 2021 – 12 januari 2022

Förrätter

Operans Eggs Royal: lättgravad och hemrökt lax med rostad lökbrioche, ägg 65 grader och hollandaise på brynt smör och laxrom
179 kr

Råbiff från Gröna gårdar, syltad pepparrot, bakade rödbetor, krispig färsklök, kantareller, hösttryffel och rökig Dijonnaise
179 kr

Svampsoppa med svartrot, citronkokt gulbeta och parmesanfärskost
169 kr

Varmrätter

Smörstekt Kungsfisk med brynt kräftsmör, grillad bläckfisk, rökt krossad potatis, kalamataoliver, spritärtor och inlagd lök
295 kr

Kyckling- och kantarellterrin med potatispuré, dragonpicklad endiv, kronärtskockshjärta, bondbönor, bakad lök och brynt kycklingbuljong
295 kr

Rökt blomkål med dill, vitlöksrostad japansk aubergine, emulsion på kallpressad rapsolja, cornichonger, picklad jalapeño och tomatconsommé
285 kr

Dessert

Muscatvinsbakat äpple med havresmul, vaniljanglaise samt äppel- och kardemummakompott
129 kr

Björnbär- och färskostglass med rostad pistagemazarin, bränd italiensk maräng och kanderad pistage
129 kr

Operans urval av ekologiska ostar med kvällens tillbehör
169 kr

Kvällens glass/sorbet
79 kr

Operans chokladtryffel med kvällens smak
59 kr


GöteborgsOperans Guldkvällspaket

930 kr

¤ Ett glas mousserande vin före maten
¤ Köksmästarens rekommenderade meny (Se nedan)
¤ Vinpaket (utvalt av GöteborgsOperans sommelier)
¤ Kaffe och chokladtryffel

Köksmästaren rekommenderar

565 kr

Förrätt

Operans Eggs Royal: Lättgravad och hemrökt lax med rostad lökbrioche, ägg 65 grader och hollandaise på brynt smör och laxrom

Varmrätt

Smörstekt Kungsfisk med brynt kräftsmör, grillad bläckfisk, rökt krossad potatis, kalamataoliver, spritärtor och inlagd lök

Dessert

Muscatvinsbakat äpple med havresmul, vaniljanglaise samt äppel- och kardemummakompott

Operans Gröna meny

535 kr

Svampsoppa med svartrot, citronkokt gulbeta och parmesanfärskost

Rökt blomkål med dill, vitlöksrostad japansk aubergine, emulsion på kallpressad rapsolja, cornichoner, picklad jalapeño och tomatconsommé

Muscatvinsbakat äpple med havresmul, vaniljanglaise samt äppel- och kardemummakompott

 

 

Med reservation för eventuella prisförändringar.

Kontakta Göteborgsoperans Restaurang

E-post restaurang@opera.se
Tel. 031-13 13 00 sedan tryck "3" för att kopplas till restaurangen.

Telefontider

Mån–fre
kl. 9.30–11.30
kl. 13.30–16.00

Matallergi eller intolerans

Berätta gärna för vår café-, bar- eller restaurangpersonal om eventuell matallergi eller matintolerans innan du beställer mat och dryck.

I restaurangen, Operabaren och vårt café finns alltid lakto-ovo-vegetariska alternativ på menyn. Har du andra önskemål, t ex vegankost, eller om du behöver någon form av specialkost får du gärna kontakta oss i förväg på tel 031-13 13 00 eller restaurang@opera.se.

Vi gör alltid vårt bästa för att tillmötesgå våra gästers önskemål.

Här kan du äta med gott samvete

GöteborgsOperans Restaurang bär Nordens främsta miljömärkning Svanen och är ansluten till nätverket Hållbara restauranger.

Frågor och svar om mat och dryck

Hur bokar jag bord i restaurangen?

Kan jag äta i er restaurang utan biljett?

Kan jag förbeställa mat och dryck till pausen?

Serverar ni vegetarisk kost?

Hur gör jag om jag har en matallergi eller matintolerans?

Var ligger Operabaren?