16 November – 9 Februari
Köksmästarens rekommenderade meny
595 kr
Råbiff på nötkött från Gröna Gårdar, rostad jordärtskockspuré, löjrom och rökt torkad gräddfil
Pocherad bergtunga, beurre blanc med forellrom, kokt potatis samt gräslöksolja
Fryst chokladmousse med havtornsmak, mandelmaränger smaksatta med espresso, rostad vit choklad
Operans gröna meny
565 kr
Savoykålsknyte fylld med getost och belugalinser, citronsmörsås och hyvlad vintertryffel
Rostad blomkålspure, sotad purjolök, tångkaviar, smetana och brynt hasselnötsmör
Fryst chokladmousse med havtornsmak, mandelmaränger smaksatta med espresso, rostad vit choklad
À la carte-meny
Förrätter
Råbiff på nötkött från Gröna Gårdar, rostad jordärtskockspuré, löjrom och rökt torkad gräddfil
189kr
Friterad torskkind serveras med kaprisblommor, riven Wrångebäcksost, äpple och currymajonnäs
189kr
Savoykålsknyte fyllt med getost och belugalinser, citronsmörsås och hyvlad vintertryffel
179kr
Varmrätter
Pocherad bergtunga, beurre blanc med forellrom, kokt potatis och gräslöksolja
310kr
Stekhälls-sotad hjort, grynotto på svenska gryn, pepparotslingon och stuvad svamp
325kr
Rostad blomkålspuré, sotad purjolök, tångkaviar, smetana och brynt hasselnötsmör
295kr
Dessert
Fryst chokladmousse med havtornsmak, mandelmaränger smaksatta med espresso, rostad vit choklad
129kr
Operans variation på den klassiska budapestbakelsen: hasselnötsmaräng, mandarin, hallon och chokladglass
129kr
Operans ekologiska ostar med dagens tillbehör
169kr
Kvällens chokladtryffel
59kr
Kvällens glass/sorbet
79kr
Med reservation för eventuella prisförändringar.