Gå till sidans huvudinnehåll

Tomas Lind

Tenor

En svartvit bystporträttfoto av en man som sitter framför en svart fond. Han tittar in i objektivet mot betraktaren.

Tomas Lind, tenor, studerade på Operahögskolan i Stockholm och har varit engagerad vid GöteborgsOperan sedan 1989. Här har han sjungit en mängd större roller, senast Hoffmann i Hoffmanns äventyr men även Cavaradossi i Tosca, Pollione i Norma, Canio i Pagliacci (Pajazzo), Macduff i Macbeth, Albert Gregor i Fallet Makropulos, Hertigen i Rigoletto, Calaf i Turandot, titelrollen i Don Carlos, Don Alvaro i Ödets makt, Pinkerton i Madame Butterfly, Don José i Carmen och Gustav III i Maskeradbalen med vilken han också gästade Staatstheater Darmstadt. 

Tomas har också sjungit Alfredo i La traviata och Des Grieux i Manon Lescaut samt titelrollen i Don Carlos vid Kungliga Operan. På Folkoperan har han gjort Rodolfo i La bohème och Alfredo i La traviata – roller han också gjort på GöteborgsOperan. Tomas Lind har även sjungit Alfred i Läderlappen vid Seefestspiele Mörbisch och Martin i Anne Pedersdotter vid Festspelen i Bergen. Bergen.

På GöteborgsOperan har Tomas Lind också sjungit bland annat sångcykeln Das Lied von der Erde, Sjujskij i Boris Godunov, Torarin i Herr Arnes penningar och Rolf Vidfarle i Vikingarna, den sistnämnda uppfördes konsertant.

 

Tomas Lind som Canio i Pagliacci (2019)