Gå till sidans huvudinnehåll

Carl Olof Berg

Koreograf

Carl Olof Berg

I sin konstnärliga praktik som koreograf undersöker Carl Olof Berg frågor om intimitet, queer maskulinitet, maktrelationer och samhällets förväntningar på våra kroppar. Ofta möter hans föreställningar publiken på icketraditionella scener som omklädningsrum, klassrum och privata hem men även i vanlig scenkontext. Senast Carl Olof arbetade på GöteborgsOperan var 2004 som koreograf för operan Enleveringen ur Seraljen i regi av Stina Ancker, men också som dansare i musikalen Evita 2001.

Carl Olof Berg har skapat uppmärksammade föreställningar för bl a Riksteatern, Regionteater Väst, Dansinitiativet och Danskompaniet Spinn. Flera av föreställningarna har valts ut till bibu, Scenkonstbiennalen för barn och unga, som Rapport från ett omklädningsrum (Västmanlands Teater 2017) och Hopp och hinder (Regionteater Väst 2018). 2018 nominerades Carl Olof till Svenska Teaterkritikers Danspris för sitt hemlånsprojekt Hemma hos dig med Carl Olof. Samma år vann hans koreografi Skirtpower för Danskompaniet Spinn kategorin ”Årets sinnesorgasm” på Scenkonstgalan. Från 2021 har han ett femårigt uppdrag som koreograf och regissör på Folkteatern Gävleborg.

Carl Olof gick ut Danshögskolans koreografutbildning 1998 och har en master i koreografi, Nya Performativa Praktiker 2015 från Stockholms Konstnärliga Högskola, samt studier i dramaturgi och queerteori.