Gå till sidans huvudinnehåll

Ori Lichtik

Musiker, slagverkare och dj

Kompositör, jobbar ofta med Sharon Eyal

Ori Lichtik är musiker och en del av det konstnärliga teamet i Sharon Eyal och Gai Behar L-E-V danskompani, och DJ och trummis.

Ori är en av grundarna till Tel Avivs techno-scen där han började sin karriär med att producera technofester och raves på 1990-talet. 

Sedan 2006 samarbetar Ori med Sharon Eyal och Gai Behar som musiker i det konstnärliga teamet. I stället för att komponera soundtracks, medverkar Ori i L-E-V:s föreställningar där han skapar, spelar och karaktäriserar musiken i varje föreställning.

Det unika med Lichtiks verk är kombinationen av olika musikvärldar till ett utvecklat och förfinat soundtrack, fullt av passion och groove, som tillsammans med koreografin ger publiken en hypnotisk upplevelse. Lichtiks musik är påverkad av olika stilar och ljud, från industriella inspelningar och afrikansk ursprungsmusik, via hiphop, till barockmusik. Oris musik är ett av de mer framträdande och egenartades kännetecknen för Sharon Eyal och Gai Behars dansverk.

Under åren har Ori skapat verk för L-E-V, danskompanier och operahus runt om i världen.

I sitt samarbete med Gai och Sharon följer han hela den koreografiska processen, och återspeglar dansarnas rörelser i sin musik. Ofta inspirerar han också dansarna med ljudet och tempot i slagverkens ljud och rytmer. Kompositionerna resulterar i precisa uppsättningar som sätter verkens strukturer. Varje liveshow improviseras sedan fram i form av nya lager av digitalt manipulerade effekter, vilket skapar en unik ljudupplevelse för varje evenemang.