Gå till sidans huvudinnehåll
Dans

D and A

Damien Jalet och Alan Lucien Øyen

Mästerlig dans om livets fantasier.

Köp biljetter

Naturens och livets krafter dominerar när två nya dansverk får världspremiär i Göteborg.

Två hyllade och sinsemellan mycket olika koreografer skapar varsitt nytt verk för GöteborgsOperans Danskompani. Välkommen till en högtflygande danskväll på gränsen mellan dröm och verklighet.

Dansverk av Damien Jalet

I Damien Jalets nya verk för GöteborgsOperans Danskompani hänger livet och dansen på en skör tråd. Men hoppet är starkt. Det sveper över oss som en naturkraft, genom rörelser och motstånd.

Den fransk-belgiske koreografens första verk för GöteborgsOperans Danskompani, Skid (2017), blev en omedelbar succé vid världspremiären i Göteborg. I dag är det ett efterfrågat gästspel världen över. I sitt nya verk samarbetar Jalet till stor del med samma team.

Damien Jalet är en mångfaldigt prisbelönt koreograf och dansare vars hyllade verk kännetecknas av djupgående samarbeten mellan koreografi, kostymdesign, scenografi/konstverk och musik. Han har i många år arbetat nära koreografen Sidi Larbi Cherkaoui (Noetic, Icon, Stoic) och hyllas världen över.

Damien Jalet

Teater- och dansverk av Alan Lucien Øyen

Introduktioner

Före alla dansföreställningar (utom premiärer och gästspel) har du som ska se föreställningen möjlighet att gå på en introduktion på Lilla scenen. Introduktionerna ger dig en inblick i dansverket och koreografens process, börjar 1 timme före föreställningen och håller på cirka 20 minuter. Begränsat antal platser.

Läs mer om våra introduktioner, öppna repetitioner och eftersnack.

Spelplan

Inga träffar