Gå till sidans huvudinnehåll

Vem är din ängel?

Nominera din ängel och tävla om att få en plats bland de 100 som hyllas med en musikalkväll på Operan. Obs, nu är nomineringstiden ute. Tack för medverkan!

Kärlek skonar ingen är en musikal om Göteborg, där hamnkranar och änglar vakar över staden. Göteborg bärs av verkliga änglar. Det är staden där Elias Abi Jaber gör livet tydligare med poesi, Maria Jansson sätter laget före jaget, Lotta Koitrand tar hand om dig, Franz Pozzo målar ljuset, Sofie Nehvonen förändrar liv genom fotboll och Lars ”Trassel” Bengtsson värnat om tre tusen barn.

Läs mer om änglarna här

Elias Abi Jaber

Poet, spoken word-artist och stolt far

Elias Abi Jaber

”Jag älskar liveuppträdandet, känslan av adrenalinet i kroppen. Alltid nervös, aldrig rädd. Det är på scenen jag hör hemma. Därför brukar jag vanligtvis inte kalla mig för poet utan spoken-word artist. Men det är ju fortfarande en form av poesi fast i det talade formatet. Jag skriver ord, formuleringar till rytmer som jag ser i mönster och där i ligger mina känslor i sekvenser, det är min konstform.

Jag kom till Sverige som ettåring från inbördeskriget i Libanon och kan bland känna att jag fortfarande är ny i det här landet. Trots att jag levt här hela livet. Jag är en förlängning av mina kärleksfulla föräldrar och deras resa är min fortsatta resa i det vi kallar livet. Segregation, våld och utanförskap präglar min stadsdel och är verkligt. En stark verklighet som präglat många av mina texter. Ord landar tungt hos oss människor, ord kan vara anledningen till undergång eller triumf, glädje eller sorg och de kan antingen motivera eller sänka en. När förortsbor och akademiker uppskattar samma text som jag skrivit och läst upp, då känner jag att jag har sammanfört två världar, en obeskrivlig känsla. Vi måste göra det goda tillsammans och vi har ett ansvar för kommande generationer som ska ta över stafettpinnen efter oss. Om Bergsjön är lägenheten, är Göteborg byggnaden och bostadsområdet är Sverige, allt är sammankopplat.”

Läs mer om änglarna här

Elias Abi Jaber
Lars ”Trassel” Bengtsson
Maria Jansson
Lotta Koitrand
Sofie Nehvonen
Franz Pozzo

Vi vet att det finns fler änglar i den här staden. Nu är vi nyfikna på din.

Vem har varit din ängel och gett dig kraft när du behövt det som mest? Kanske är det någon som satt andra före sig själv och stöttat både dig och andra medmänniskor på ett extra fint sätt. Nominera din ängel, så kanske ni två får ta plats bland de 100 som hyllas med en musikalkväll!

50 änglar och deras nomineringspersoner får varsin biljett till föreställningen av musikalen Kärlek skonar ingen på GöteborgsOperan den 27 april kl. 19.

Observera, nu är nomineringstiden ute

Kärlek skonar ingen är en ny musikal byggd på Håkan Hellströms låtar, av Victoria Brattström, Simon Ljungman, Håkan Hellström och Mirja Unge. Kärlek skonar ingen möjliggörs genom en donation från Sten A Olssons Stiftelse för Forskning och Kultur. De 100 biljetterna är skänkta av GöteborgsOperans huvudsponsor Göteborgs Hamn.