Gå till sidans huvudinnehåll
Dans

12 songs +

Dansverk av Kenneth Kvarnström och Sharon Eyal

Ane Brun live på scen med GöteborgsOperans Danskompani och GöteborgsOperans Orkester.

Biljettsläpp 29 sept

Ane Brun live på scen i en världspremiär med GöteborgsOperans Danskompani och GöteborgsOperans Orkester.

Världspremiär! I det nya verket 12 songs medverkar artisten Ane Brun live på scen tillsammans med GöteborgsOperans Danskompani, GöteborgsOperans Orkester och gästande musiker. 12 songs ges i en helkväll tillsammans med hyllade SAABA av Sharon Eyal på veckodagar och som ensamt verk lördagar och söndagar.

Finländaren Kenneth Kvarnström är en av Nordens mest betydelsefulla koreografer. Efter flera år som danschef vid kulturinstitutioner som Dansens Hus och Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm arbetar han nu åter som koreograf. Den israeliska koreografen Sharon Eyals skapelser är hänförande dans med stark attityd. Hennes distinkta stil har en hypnotisk, pulserande kraft som snabbt känns igen.

12 songs

Dansverk av Kenneth Kvarnström

”En av vår tids mest känsliga, lyhörda, mångfacetterade, upplysande, aldrig ospännande röster” Sonic Magazine
”Hennes uttryck är fullständigt unikt” Nöjesguiden
”Det är omöjligt att värja sig mot Ane Bruns ljuva stämma, hela kroppen fylls av värme” GAFFA
”A stellar songwriter” The Arts Desk, UK

Med 12 songs presenterar koreografen Kenneth Kvarnström Ane Bruns musik på ett nytt sätt. I nära samarbete med artisten, GöteborgsOperans Danskompani, GöteborgsOperans Orkester och gästande musiker skapar han ett nytt scenkonstverk för vår stora scen. Ett ymnigt ornament som böljar mellan allvar och tokigheter, danskaskader och poesi, allmänmänsklig längtan och nyfiken glädje.

Den norska, Stockholmsbaserade sångerskan Ane Brun har en stor publik i Norden och världen. Mångfaldigt prisbelönt har hon på senare år gjort flera bejublade scenframträdanden med symfoniorkestrar och framträtt på utsålda arenor och i Nobelprissammanhang.

Finländaren Kenneth Kvarnström är en av Nordens mest betydelsefulla koreografer. Efter flera år som danschef vid kulturinstitutioner som Dansens Hus och Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm arbetar han nu åter som koreograf. Med lågmälda överraskningar talar hans koreografi ett tydligt språk, där musikaliteten i rörelseflödet vävs samman med den sjungna texten.

För kostymerna står mode- och kostymdesignern Astrid Olsson, vars scenkreationer är en upplevelse i sig. Kostymerna följer de tolv sångerna och utvecklas från minimalistiska till extravaganta.

Musik och sångAne Brun

SAABA

Dansverk av Sharon Eyal

Introduktion

Före alla dansföreställningar (utom premiärer och gästspel) har du som ska se föreställningen möjlighet att gå på en introduktion på Lilla scenen. Introduktionerna ger dig en inblick i dansverket och koreografens process, börjar 1 timme före föreställningen och håller på cirka 20 minuter. Begränsat antal platser.

Läs mer om våra introduktioner, öppna repetitioner och eftersnack

Bistromeny

När Stora scenen fylls av dans låter vi Operabaren gästspela i restaurangen med en bistromeny. Detta gäller samtliga föreställningar av Alexander Ekmans Hammer och 12 songs + med Ane Brun.

Läs menyn och boka bord här

Kalender

Inga träffar