Gå till sidans huvudinnehåll
Övrigt

Anton Corbijn + GöteborgsOperans Danskompani

Stillness thru movement. Unik fotoutställning i foajén. Fri entré.

 • Längd

  5 veckor. Öppen när operahuset är öppet.

 • Spelas

  03 nov. — 12 dec. 2023

 • Scen

  GöteborgsOperan, Foajén

 • Genre

  Övrigt

 • Pris

  Fri entré

 • Tillgänglighet

Fotoutställningen "Stillness thru movement" är ett möte mellan den ikoniske fotografen Anton Corbijn och GöteborgsOperans Danskompani. Invigning 3 november kl. 12.00 med Anton Corbijn och Katrín Hall, konstnärlig chef Dans.

Rockstjärnornas favoritfotograf Anton Corbijn har porträtterat det senaste halvseklets främsta artister. GöteborgsOperans Danskompani, med 38 dansare från 22 länder, gästspelar över hela världen och hyllas som ett av vår tids allra främsta.

Våren 2023 hängde Anton Corbijn med dansarna på turné till London och dokumenterade dem under några dagar på prestigescenen Sadler’s Wells där de framförde Skid av Damien Jalet och SAABA av Sharon Eyal.

De 21 bilderna i fotoutställningen Stillness thru movement visar den ikoniske rockfotografens perspektiv på dansarna, kompaniet och konstformen.

Fotoutställningen pågår 3 november t.o.m. 12 december och är öppen när operahuset är öppet. Fri entré.

Projektet har möjliggjorts genom stöd från Göteborg & Co.

Visas
Mån kl. 11.30–14.00
Tis-fre kl. 11.30–16.00
Lör-sön kl. 12.00–16.00

Stängt föreställningsfria lör–sön. Föreställningskalender

”Jag blev helt knockad av deras prestationer och njöt i fulla drag av den uppslukande upplevelse som kompaniet gav mig under tre majdagar i London tidigare i år. Vilken fantastisk grupp av människor och vilken underbar kanvas för en fotograf att arbeta med. TACK!”

Anton Corbijn

Anton corbijn
Anton Corbijn. Foto: Stephan Vanfleteren

”Det har varit en fantastisk resa att få uppleva Anton Corbijns nya perspektiv på den värld vi lever och arbetar i varje dag. Förutom ett väldokumenterat visuellt geni är han en gentleman och en väldigt inspirerande person att vara med – nyfiken, smart, rolig och varm. Han försöker alltid röra sig framåt och utforska nya kreativa världar, precis som vi gör som danskompani. Vi är otroligt tacksamma för detta stimulerande samarbete och hoppas att alla som ser bilderna också uppskattar resultatet.”

Katrín Hall, konstnärlig chef GöteborgsOperans Danskompani

Danskompaniet + Anton Corbijn

Rockstjärnornas favoritfotograf Anton Corbijn har skildrat GöteborgsOperans Danskompani med fotoutställningen ”Stillness thru movement”. I Operashopen kan du köpa med dig posters, muggar och tygväska med exklusiva motiv från utställningen.

Mugg 149 kr
Affisch 229 kr
Tygkasse 198 kr

Tote bag with photo