Gå till sidans huvudinnehåll

Jens Søndergaard

Baryton

Jens Søndergaard, dansk baryton, tog examen från Kungliga Operaakademiet i Köpenhamn 2003 och Det Kongelige Musikkonservatorium 2005. Jens är sedan 2020 medlem i solistensemblen vid Det Kongelige Opera i Köpenhamn där hans senaste och framtida åtaganden inkluderar roller som Amonasro i Aida, Balstode i Peter Grimes, Kurwenal i Tristan och Isolde och Sharpless i Madame Butterfly. På Den Ny Opera i Esbjerg har han sjungit titelrollen i Eugen Onegin, Vandraren Wotan i Sigfried och Ford i Falstaff.

Under tidigare säsonger har han sjungit titelrollen i Don Giovanni och Scarpia i Tosca på Det Kongelige Opera, Archidiaconus i Schmidts Notre Dame på Theater St. Gallen.

Jens operarepertoar sträcker sig från barock till samtida musik. Som konsertsångare engageras han frekvent av de stora orkestrarna i Danmark för framträdanden av verk som Brahms Ein Deutsches Requiem, Händels Messias, Bachs Matteuspassionen. Jens Søndergaard har mottagit flera utmärkelser såsom Aksel Schiøtz-priset, Aalborgs operapris och AM Mortensens stipendium.