Gå till sidans huvudinnehåll

Sverige spelar för Ukraina

På initiativ av tankesmedjan ’Unga tankar om musik’ gör GöteborgsOperans Orkester tillsammans med en rad svenska orkestrar gemensam sak till stöd för freden och det ukrainska folket.

Denna Ukrainska sång som alla orkestrar har spelat in heter ”Ridna Maty Moja” eller ”Dearest Mother of Mine” och handlar om en mor som sänder iväg sin son. Hon ger honom ett broderat tygstycke som ska påminna honom om moderns kärlek, och livets bästa ögonblick.

– I en tid då miljoner människor lider i ett fruktansvärt krig är det extra viktigt att visa på kraften i samarbete över gränser. Vi är glada och stolta över att kunna delta i denna viktiga, gemensamma manifestation för att stötta Ukraina. Tillsammans är vi starkast, säger GöteborgsOperans Henning Ruhe, konstnärlig chef för Opera/drama och Andreas Lönnqvist, orkesterchef.

Medverkande orkestrar:

Gävle Symfoniorkester, Göteborgs Symfoniker, GöteborgsOperans Orkester, Helsingborgs Symfoniorkester, Kungl. Filharmonikerna, Kungliga Hovkapellet – Kungliga Operan, Malmö Operaorkester, Musica Vitae, Sveriges Radios Symfoniorkester

Ridna Maty Moja

Dearest Mother of Mine

GöteborgsOperans Orkester spelar Ridna Maty Moja