Gå till sidans huvudinnehåll

Miljöarbetet syns i stort som smått: från vilken typ av färg som används i dekorverkstaden till närvarostyrd belysning. Tillsammans letar vi ständigt efter nya områden där miljöarbetet kan bli ännu bättre.

Nibelungens ring

I samband med premiärerna av Wagners Nibelungens ring (2018-2021) belyste vi klimatfrågan i olika kampanjer. Till exempel samlade vi 1200 uttjänta mobiler som vi tog till återvinning. Vi startade också en klimatutmaning där de över 700 deltagarna i genomsnitt lovade att försöka minska sitt klimatavtryck med 29 procent. Sammanlagt lovade de att försöka rädda världen från 1229 ton utsläpp av koldioxidekvivalenter. Det motsvarar 650 000 mils körning i bensinbil.

Bilder ur Nibelungens ring-projektet

Foto:  Tilo Stengel

Konstverksauktion i samband med musikalen Hair

När vi satte upp musikalen Hair (2016) skänkte vi konstverk till organisationer i Västra Götaland som arbetar för ökad integration och/eller verkar för att förbättra situationen för unga människor i utanförskap. Konstverken auktionerades ut av Göteborgs Auktionsverk och pengarna gick oavkortat till fem organisationer som valdes ut i en öppen utlysning.

Gouge målar tavlorna till musikalen Hair

Foton av Mats Bäcker