Gå till sidans huvudinnehåll
Dans

12 songs+

Dansverk av Kenneth Kvarnström och Hofesh Shechter

Ane Brun i en världspremiär med GöteborgsOperans Danskompani och GöteborgsOperans Orkester.

 • Spelas

 • Scen

  GöteborgsOperan, Stora scenen

 • Genre

  Dans

 • Textad

  No

 • Pris

  Prisinformaton kommer senare

 • Tillgänglighet

Premiärdatum meddelas senare.

Ane Brun i en världspremiär med GöteborgsOperans Danskompani och GöteborgsOperans Orkester.

Det nya verket 12 songs ges i en helkväll tillsammans med nypremiären Contemporary dance av Hofesh Shechter, som fyller Stora scenen med intensiv klubbfeeling.

12 songs

Dansverk av Kenneth Kvarnström

Med 12 songs presenterar koreografen Kenneth Kvarnström Ane Bruns älskade musik på ett helt nytt sätt. I nära samarbete med artisten själv, GöteborgsOperans Danskompani, GöteborgsOperans Orkester och gästande musiker skapar han ett nytt scenkonstverk för vår stora scen. Ett ymnigt ornament som böljar mellan allvar och tokigheter, danskaskader och poesi, allmänmänsklig längtan och nyfiken glädje.

”En av vår tids mest känsliga, lyhörda, mångfacetterade, upplysande, aldrig ospännande röster”

Sonic Magazine

”Hennes uttryck är fullständigt unikt”

Nöjesguiden

”Det är omöjligt att värja sig mot Ane Bruns ljuva stämma, hela kroppen fylls av värme”

GAFFA

”A stellar songwriter”

The Arts Desk, UK

Sedan debuten 2003 har den norska, Stockholmsbaserade sångerskan Ane Brun vunnit en stor publik i Norden och världen. Mångfaldigt prisbelönt har hon på senare år gjort flera bejublade scenframträdanden med symfoniorkestrar och framträtt med sin egen och andras musik på både utsålda arenor och i Nobelprissammanhang. Hösten 2020 släpper Ane Brun två nya album – hennes första studioalbum med originalmusik på fem år. 2021 ger hon sig ut på Europaturné. 12 songs på GöteborgsOperan blir första chansen på länge att höra denna magiska artist live.

Finländaren Kenneth Kvarnström är en av Nordens mest betydelse­fulla koreografer. Efter flera år som danschef vid kulturinstitutioner som Dansens Hus och Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm arbetar han nu åter som koreograf på frilansbasis. Med lågmälda överraskningar talar hans koreografi ett tydligt språk, där musikaliteten i rörelseflödet vävs samman med den sjungna texten.

I sitt nya scenkonstverk för GöteborgsOperans Danskompani samarbetar han återigen med mode- och kostymdesignern Astrid Olsson, vars scenkreationer är en upplevelse i sig. Kostymerna följer de tolv sångerna och utvecklas från minimalistiska till extravaganta skapelser.

Koreograf Hofesh Shechter

Contemporary dance

Dansverk av Hofesh Shechter

Introduktioner

Före alla dansföreställningar (utom premiärer och gästspel) har du möjlighet att gå på en introduktion på Lilla scenen.

Verbala introduktion

De ordinarie, verbala introduktionerna ger dig en inblick i dansverket och koreografens process, börjar 1 timme före föreställningen och håller på cirka 20 minuter.

Fri entré, begränsat antal platser.

Fysisk introduktion

De fysiska introduktionerna hålls vid utvalda tillfällen. Här får du en inblick i dansverken genom att se och pröva rörelser tillsammans med dansare från kompaniet och andra besökare som är lika nyfikna som du.

De fysiska introduktionerna börjar 1 timme och 15 minuter före föreställningsstart och tar cirka 45 minuter.

Mer information kring de kommande fysiska introduktioner samt hur man bokar biljetter kommer publiceras på denna sida när premiären närmar sig.

Klicka här för information kring våra introduktioner, samtal, öppna repetitioner och eftersnack.