Gå till sidans huvudinnehåll
Konsert

Tvåornas kör

Hundratals 8- och 9-åringar på Stora scenen.

 • Längd

  Ca 45 minuter. Ingen paus.

 • Scen

  GöteborgsOperan, Stora scenen

 • Genre

  Konsert

 • Pris

  40 - 100 SEK

 • Tillgänglighet

Köp biljetter

Stora scenen fylls av hundratals elever i årskurs 2 för en sprudlande konsert med musikens kraft i centrum.

Under läsåret 2021/2022 övar och sjunger Hisingselever i årskurs 2 i sina klassrum. I juni är det äntligen dags att kliva upp på GöteborgsOperans stora scen för att få sjunga tillsammans.

Med Tvåornas kör får barn från hela Hisingen mötas och upptäcka musikens kraft i en gemensam konsert. Vi tror på en riktig feststämning i salongen när barnen tar ton för en konsert med sång, musik, dans och massor av glädje. Om det dyker upp en låt som du själv kan, så hoppas vi att du sjunger med!

Tvåornas kör ges som skolföreställning på dagtid den 3 juni med 300 medverkande barn per föreställning. Barnen kompas av ett lärarband. På kvällen blir det en offentlig föreställning för allmänheten (inklusive alla släktingar och kompisar) med alla barn som har möjlighet att delta.

Tvåornas kör är ett samarbete mellan Kulturskolan och GöteborgsOperan. Kulturskolan Hisingen genomför Tvåornas kör för tredje gången i rad, nu för första gången tillsammans med GöteborgsOperan. Inspirationen kommer från Malmö där konceptet funnits i flera år och framgångsrikt involverat alla Malmös elever i grundskolans årskurs 2. Koreografi och sång förbereds lokalt på skolorna tillsammans med skolans och Kulturskolans pedagoger.

Team

Kapellmästare: Dino Zuzic
Körledare: Hanna Brehmer, Annika Marmén
Konferencier: Alexander Lövmark
Kompband: Alexander Goldmann, Frida Borgström, Magnus Sjölander, Sofia Hallberg, Åke Ziedén, Johan Jansson, Jonas Palm och Dino Zuzic
Koreografi, scenisk utformning och musikarrangemang: Hanna Brehmer, Annika Marmén, Dino Zuzic, Emma Fredriksson

Kalender

Inga träffar