Gå till sidans huvudinnehåll

Hos oss pågår det ständigt något för alla barn och unga. Vi tror på konsten, både som värdefull fritidssysselsättning och som bärande balk i ett demokratiskt samhälle. Vårt mål är att ingen ska sluta skolan utan att ha fått chansen att möta GöteborgsOperan.

Skapa

Avdelningen Skapa samlar GöteborgsOperans verksamhet som rör barn och unga, familj, medskapande och deltagande. Här hittar du körverksamhet, deltagarprojekt för alla åldrar och skolverksamhet.

Ungdomsbiennalen

Ungdomsbiennalen är ett samarbete med Göteborgs Kulturskola, med start i dåvarande kulturskolan i Angered, där elever och personal från GöteborgsOperan möts i konstnärliga projekt.

Sandvargen

Sandvargen är en flerfaldigt prisad och Augustnominerad trilogi skriven av Åsa Lind. Nu levandegör vi böckerna i en fantasieggande barnopera med humor, värme och respekt där både det vardagliga och det existentiella ryms. Som ett led i arbetet med Sandvargen påbörjar vi ett nära samarbete med Rädda Barnen i Västra Götaland.

Sandvargen är skriven av Johanna Fridolfsson (till vänster) och Malin Aghed (till höger). För regi står Emelie Sigelius (nederst i bild). Författare till boken Sandvargen är Åsa Lind (i mitten). Foto: Lennart Sjöberg

Samarbete med Rädda Barnen

GöteborgsOperan arbetar ständigt med att bredda och fördjupa uppdraget som kulturutövare i regionen. Vi är ett operahus för alla. Men det finns grupper som sällan eller aldrig får möjlighet att ta del av vad vi gör. Samarbetet med Rädda Barnen innebär att fler människor får tillgång till kultur och möjlighet att vara delaktiga och påverka vår verksamhet.

Cirkus Unik

Vi samarbetar med Cirkus Unik som använder en tydlig metod för stärkande av självkänsla och integration i staden. Det är ett utbyte och lärande mellan barn som tränar nycirkus och dansare i GöteborgsOperans Danskompani.

 

Skarpt läge

Den 15 mars 2022 vår huvudsponsor Göteborgs Hamn tillsammans med oss öppnade dörrarna för jobbmässan Skarpt Läge. Det är ett värmande exempel på sponsorskap där samverkan gör helheten större än summan av delarna. Hamnen är partner till jobbmässan Skarpt läge och som en del i sponsorskapet mellan oss och Göteborgs Hamn kan vi tillhandahålla en bra lokal för viktiga möten. Ett win win win-samarbete.

Nyfiken?

Vill du veta mer om vilka möjligheter som finns, kontakta oss gärna via länken nedanför.

Bli partner