Gå till sidans huvudinnehåll

Obs, aktiviteterna nedan gäller endast inbjudna gäster som har biljett till Festkvällen.

Bokning krävs

Guidad tur – välkommen in bakom kulisserna!

Smed, målare, påklädare, snickare, tillskärare, naprapat, perukmakare, inspicient, patinerare … På GöteborgsOperan finns över 90 olika yrkeskategorier. Följ med in bakom scen och salong och upptäck allt och alla som får verksamheten att fungera. Den guidade turen tar cirka 45 minuter.

Kl. 16.15
Kl. 16.45

Boka här

 

Guidad tur med tema: scenmaskineri

Följ med Håkan Jönsson, Chef facility management, bakom scen och salong för en specialguidning om scenmaskineri och teaterteknik. Det är mycket som händer bakom och vid sidan av scenen före och under en föreställning. På den här scennära guidningen berättar vi bland annat hur det går till för att allt som sker på scenen sker i rätt ögonblick. Den guidade turen tar cirka 45 minuter.

Kl. 16.30
Kl. 17.30

Boka här

Dessutom (ingen bokning krävs)

Operafavoriter i Operabaren

Välkommen att möta och lyssna på våra fantastiska sångare! Kom och gå som du vill.
Kl. 16.00–18.00

Möt ledningen

GöteborgsOperans vd Christina Björklund är på plats tillsammans med konstnärliga cheferna Henning Ruhe (Opera/drama) och Katrín Hall (Dans). De svarar gärna på dina frågor.

Operan i VR

Vi tar ständigt nya kliv i vår digitala utveckling, testar och tar nya digitala grepp för att locka befintlig och ny publik. För trettio år sedan lade vi grunden för hur operahuset ser ut i dag, nu tar vi stegen framåt. Just nu arbetar vi för fullt med att skapa en digital upplevelsefoajé. Välkommen att kika in i Operaverse – det virtuella operahuset (pilot under arbete).

Personal shopper

Vi guidar dig genom säsongen 2024/2025 och hjälper dig att hitta precis rätt föreställning för dig utifrån dina preferenser.
Från kl. 17.30

Operabaren är öppen för försäljning i skön atmosfär, från kl. 16.00

Vi ses på Operan!