Gå till sidans huvudinnehåll

Antonello Allemandi

Dirigent

Antonello Allemandi har en examen från G. Verdi-konservatoriet i Milano och debuterade vid 21-årsålder på Maggio Musicale Fiorentino. Sedan dess har han varit mycket eftertraktad och har arbetat med ledande orkestrar och berömda operahus över hela världen.

Allemandi hedrades med den prestigefyllda Médaille d'or i Bilbao i samband med ABAOs 50-årsjubileum. Under sin anmärkningsvärda karriär har han dirigerat över trettio operaproduktioner vid ABAO (Asociación Bilbaína de Amigos de la Ópera). Tidigare mottagare av Médaille d'or inkluderar Ettore Bastianini (1958), Mirella Freni (1975) och Alfredo Kraus (1985).

Allemandi har uppträtt i operahus som The Metropolitan Opera i New York, Royal Opera House i London, Wiener Staatsoper, Opéra national de Paris och La Scala i Milano. Han har också dirigerat kända symfoniorkestrar såsom Nouvel Orchestre Philharmonique de Radio France, Orchestre National de Lille och Orchestra Sinfonica Giuseppe Verdi. Han dirigerade Barberaren i Sevilla på GöteborgsOperan i 2007.