Gå till sidans huvudinnehåll

Att ha en vän är det bästa som finns. Men ibland blir vänner osams. Hur gör man då för att allt ska bli bra? Viktor är ledsen och Rakel vet att det är hennes fel. Hon funderar och funderar och får rådet att leta upp den som alltid har de bästa svaren: Oraklet. Resan är lång och vindlande.

Hur ska det gå för Rakel? Och vad svarar Oraklet?

Musikalen Rakel och Oraklet blandar finurlig humor med stort allvar och blev en succé vid uruppförandet 2019. Med scenkonstens magi – och en sinnrik scenografi – får barnen följa med Rakel och hennes ängsliga nalle Pentti på en fantasifull resa som kan väcka funderingar hos både stor och liten.

Rakel hälsar

Bilder ur föreställningen

I bild:  Hanna Brehmer, Anders Wängdahl, Per Larsson, Frida Rolfsdotter Thurfjell|Foto:  Tilo Stengel

GöteborgsOperan är en del av Västra Götalandsregionen och arbetar självklart enligt de rekommendationer och riktlinjer som är aktuella med tanke på risk för smittspridning av covid-19. Projektet genomförs enligt de riktlinjer och restriktioner som gäller vid varje givet tillfälle. Vi tar också hänsyn till enskilda skolors önskemål.

Om större restriktioner ligger kvar under läsåret 21/22 kommer vi att, istället för en fysisk föreställning, kunna erbjuda Rakel och Oraklet som film med medföljande teaterpedagog. Klassen får då se filmen tillsammans med teaterpedagogen från operan, och därefter hålls en spännande workshop om vänskap, svek och förlåtelse som kan skräddarsys efter klassens ålder och storlek.