Gå till sidans huvudinnehåll

GöteborgsOperans honung 2021

Nu är den här! Försäljningsstart 1 oktober kl 12.00

Pris 79 kr/st. 195 ml

Passa på att köpa GöteborgsOperans exklusiva honung i OperaShopen. Ett ändå logiskt inslag i utbudet eftersom honung gör gott för slitna sångarhalsar. Bin kommunicerar dessutom genom dans, precis som GöteborgsOperans Danskompani.

Från bikupa i Trädgårdsföreningen. Begränsat antal.

Affischer

Låt våra artister smycka ditt hem. Eldiga bilder med passion, energi och glödande scenkonst.

Vulkan Eld
Dans Eld
Kör Eld
Orkester Eld
Primadonna Jord
Orkester Jord

Affisch 39 kr /st
Affisch, 4 st 129 kr

Mått: 50 x 70 cm

Observera att vid beställning av affischer tillkommer kostnad för fraktrör och porto för 44 kr/beställning.

Konstkort

Eldiga bilder med passion, energi och glödande scenkonst.

Drama Eld
Dansare Kol
Kör Eld
Orkester Eld

Konstkort 19 kr/st
Konstkort, 4 st 59 kr

Mått: 21 x 15 cm

Anteckningsblock, olinjerat

Låt våra artister inspirera dig till nya tankar.

Vulkan Eld
Dansare Eld

59 kr/st

Mått: 20 x 18 cm

Smakprov från vårt sortiment

Nibelungens ring

Konstkort, affisch och tygkasse från vårt prisbelönta samarbete med konstnären Jesper Waldersten kring uppsättningen av Wagners Nibelungens ring 2018–2021.

Affisch Ringen 199 kr. Mått: 70x50 cm.
Konstkort 49 kr/st. Mått: 15x21 cm.
Konstkort, 5 st 199 kr. Mått: 15x21 cm.

Tygkasse Valkyrian

Mått: 41x38 cm
199 kr

Tygkasse ”exclusive”

GöteborgsOperans artister på framsidan. Välj Opera (man) eller Dans (kvinna)
Mått: 42x37 cm
99 kr

 

Tygkasse

Naturvit, GöteborgsOperan
Mått: 42x37 cm
39 kr

Operans natur. En bok i fyra element.

Boken innehåller essäer om naturens roll i opera och dans – uppdelade i kapitel kring elementen jord, luft, eld och vatten. Texterna är skrivna av musik- och kulturskribenterna och kritikerna Camilla Lundberg, Lis Hellström Sveningson och Martin Nyström. Övriga skribenter är Astrid Pernille Hartmann (bokens redaktör), Rut Pergament, Johan Redin, Armin Kerber, Olga Spanio och Sigrid Neff. Boken säljs enbart i Operashopen.

Pris: 279 kr

Alltid i Operashopen

Cd och dvd

Operashopen har Göteborgs största utbud av klassisk musik på cd och dvd. Välkända operor och symfonier samsas med okända, nyupptäckta och bortglömda verk. Du hittar avkopplande pianomusik, kammarmusik, musikaler, skivor för barn och solistutgåvor med världssångare som Jonas Kaufmann, Peter Mattei, Nina Stemme och många fler.

Böcker

Fördjupa dig inom våra olika konstformer, köp med dig en spännande tidskrift eller ett musikalnothäfte. Vi har allt från rena faktaböcker och lexikon till sagor och pyssel – allt med inspiration från teatervärlden. Givetvis hittar du GöteborgsOperans dramaturg Göran Gademans kritikerrosade Operahistoria liksom Elisabeth Meyer-Topsøes biografi om Birgit Nilsson.

Föreställningsprogram

I våra föreställningsprogram kan du ta del av regissörens eller koreografens tankar, låta dirigenten guida dig genom musiken, få en inblick i arbetet bakom kulisserna och fördjupa dig i uppsättningens tema. Programmen finns också att köpa i våra caféer och garderober och kostar mellan 40–70 kr, priset varierar beroende på genre.

Läs mer om våra program

För barn

Utklädningskostymer, lekinstrument, spel, sagor, leksaker och pyssel. Operashopen har mycket roligt som inspirerar till lek, sång och musik.

Presentartiklar

Vackra och användbara produkter som brickor, muggar, pilleraskar, necessärer och tygkassar. Till dig själv eller till någon som du tycker om. För festliga tillfällen finns masker, fjäderboor och utklädningskläder.

Dukat för upplevelser

I GöteborgsOperans unika hem-sortiment ingår bordsdukar, kuddfodral och väskor skapade av tyg från våra reklamvepor, en exklusiv serie munblåst glas, jaquardplädar i ekologisk ull och närproducerad honung från våra egna bin. Sortimentet är framtaget med omsorg om miljön. Sprid skönhet i ditt eget hem eller överraska någon när och kär med en uppskattad gåva. Produkterna går endast att köpa i Operashopen i GöteborgsOperans foajé.

Pläd

Med ett kreativt och brett utbud inom opera, samtida dans, musikal och konsert är GöteborgsOperan en levande och föränderlig organism. Den tanken, och operahusets närhet till vattnet, har inspirerat till plädens mönster. Med denna ekologiska pläd får du med dig lite av vår värmande magi hem. Perfekt till svala, sena kvällar på uteplatsen. 190 x 140 cm.

Pris: 499 kr

Glasserie Ouvertyr

GöteborgsOperans exklusiva serie munblåst glas, inspirerad av stråkinstrumentens vackra former, är skapad i samarbete med Skrufs glasbruk. Serien består av ljuslykta, champagneglas och vattenkaraff. Färgpaletten är mjuk och värmande – kalkstensgrå, kaprifolrosa och guld med inslag av bärnsten. 

Om Sofia Bergman, glasformgivare

Sofia Bergman, konstnär och glasformgivare, har sin ateljé på Sockerbruket vid Röda Sten i Göteborg. Sina glas skapar hon i nära samarbete med glasblåsarna på Skrufs glasbruk i Småland. Resultatet blir handblåsta, unika glas präglade av stor hantverksskicklighet. Och en hel del kärlek.

Om Skrufs Glasbruk

De första ugnarna på Skrufs Glasbruk tändes 1897. Sedan dess har många glas passerat glasblåsarnas skickliga händer. Alla produkter som lämnar Skrufs Glasbruk är tillverkade i hyttan och allt är handgjort.

"Inom GöteborgsOperan ryms en hel värld. Här finns glädjen och sorgen. Fnittret och gråten. Det lätta och det tunga. Det obearbetade och det förfinade. Ett operahus berör genom sina motsatser. Det ville jag fånga i mina glas." Sofia Bergman, glasformgivare

  • Karaff 499 kr/st
  • Champagneglas 349 kr/st
  • Ljuslykta 249 kr/st

Textilprodukter

En väska från Madame Butterfly, en kudde från Dust to Dust, en duk från Carmen. Varje uppsättning på GöteborgsOperan har en egen föreställningsbild i tyg på utsidan av huset. 110 kvadratmeter scenkonst som återanvänds och i vår kostymateljé blir till unika, eftertraktade designobjekt.

  • Väska: 69 kr
  • Bordsduk: 199 kr
  • Kuddfodral: 259 kr

Kontantfritt

Hela huset är kontantfritt (fr.o.m. 1 januari 2020). I operahuset kan du betala med de vanligaste kontokorten och GöteborgsOperans presentkort.