Gå till sidans huvudinnehåll

Beställ från Operashopen

Operashopen håller stängt, precis som scenerna, men vi tar emot beställningar via telefon och e-post. Vi skickar en betallänk till dig, och din beställning kommer på posten. Beställ genom att mejla biljetter@opera.se. Du kan också ringa in din beställning på 031-13 13 00, vardagar kl. 10-16.

Endast ordinarie priser (inga rabatter gäller). Frakten ingår i priset.

Vi skickar din beställning inom en vecka efter genomförd betalning. Självklart har du två veckors ångerrätt.

Aktuellt produktsortiment

Med reservation för slutförsäljning.

Nibelungens ring

Konstkort, affisch och tygkasse från vårt prisbelönta samarbete med konstnären Jesper Waldersten kring uppsättningen av Wagners Nibelungens ring 2018–2021.

Affisch Ringen 199 kr. Mått: 70x50 cm.
Konstkort 49 kr/st. Mått: 15x21 cm.
Konstkort, 5 st 199 kr. Mått: 15x21 cm.

Tygkasse Valkyrian

Mått: 41x38 cm
199 kr

Återbruk: Bordsduk

Unika dukar av tyg från våra reklamvepor för olika föreställningar, bl.a. Carmen, Beyond, Madame Butterfly, Vox humana & Nyckeln till drömmarna, Iconoclasm. Varierande mönster och mått.

199 kr

 

Återbruk: Tygkasse

Unika tygkassar av material från våra reklamvepor för olika föreställningar, bl.a. Vox humana & Nyckeln till drömmarna, Beyond och Madame Butterfly. Varierande mönster.
Mått: ca 50x40.
69 kr

Återbruk: Kuddfodral

Unika kuddfodral av tyg från våra reklamvepor för olika föreställningar, bl.a. Dust to dust, S & S, Dansfestival. Varierande mönster. Mått: 50x50 cm, 60x60 cm.
259 kr

Reflex, GöteborgsOperans Danskompani

15 kr/st

Tygkasse ”exclusive”

GöteborgsOperans artister på framsidan. Välj Opera (man) eller Dans (kvinna)
Mått: 42x37 cm
99 kr

Crossover bag, liten.

GöteborgsOperans Danskompani.
Mått: 21x16 cm
59 kr

Vattenflaska

33 cl, GöteborgsOperans Danskompani.
59 kr

 

Cerat

GöteborgsOperans Danskompani
29 kr

Tygkasse

Naturvit, GöteborgsOperan
Mått: 42x37 cm
39 kr

 

Anteckningsblock, olinjerat

GöteborgsOperans artister på framsidan

Välj Orkester eller Primadonna (blomsterkvinnan)
Mått: 20x18 cm
59 kr

 

Glasögonfodral

Motiv: Rutor, Träd, Mozart, Beethoven, Dans, Näckrosor
Mått: 16x6,5 cm
79 kr

 

Putsduk till glasögon

Motiv: Rutor, Mozart, Beethoven, Dans, Näckrosor
39 kr

Gosedjur, 25 cm

Djur med tutu (”ballerinakjol”): flodhäst, mus, björn.
149 kr

 

Gosedjur, 18 cm

Djur med tutu (”ballerinakjol”): flodhäst, svan, gris, elefant
99 kr


Med reservation för slutförsäljning.

Operans natur. En bok i fyra element.

Boken innehåller essäer om naturens roll i opera och dans – uppdelade i kapitel kring elementen jord, luft, eld och vatten. Texterna är skrivna av musik- och kulturskribenterna och kritikerna Camilla Lundberg, Lis Hellström Sveningson och Martin Nyström. Övriga skribenter är Astrid Pernille Hartmann (bokens redaktör), Rut Pergament, Johan Redin, Armin Kerber, Olga Spanio och Sigrid Neff. Boken säljs enbart i Operashopen.

Pris: 279 kr

Alltid i Operashopen

Cd och dvd

Operashopen har Göteborgs största utbud av klassisk musik på cd och dvd. Välkända operor och symfonier samsas med okända, nyupptäckta och bortglömda verk. Du hittar avkopplande pianomusik, kammarmusik, musikaler, skivor för barn och solistutgåvor med världssångare som Jonas Kaufmann, Peter Mattei, Nina Stemme och många fler. Är det någon titel du saknar gör vi allt vi kan för att skaffa den till dig.

Böcker

Fördjupa dig inom våra olika konstformer, köp med dig en spännande tidskrift eller ett musikalnothäfte. Vi har allt från rena faktaböcker och lexikon till sagor och pyssel – allt med inspiration från teatervärlden. Givetvis hittar du GöteborgsOperans dramaturg Göran Gademans kritikerrosade Operahistoria liksom Elisabeth Meyer-Topsøes biografi om Birgit Nilsson.

Föreställningsprogram

I våra föreställningsprogram kan du ta del av regissörens eller koreografens tankar, låta dirigenten guida dig genom musiken, få en inblick i arbetet bakom kulisserna och fördjupa dig i uppsättningens tema. Programmen finns också att köpa i våra caféer och garderober och kostar mellan 40–70 kr, priset varierar beroende på genre.

Läs mer om våra program

För barn

Utklädningskostymer, lekinstrument, spel, sagor, leksaker och pyssel. Operashopen har mycket roligt som inspirerar till lek, sång och musik.

Presentartiklar

Vackra och användbara produkter som brickor, muggar, pilleraskar, necessärer och tygkassar. Till dig själv eller till någon som du tycker om. För festliga tillfällen finns masker, fjäderboor och utklädningskläder.

Dukat för upplevelser

I GöteborgsOperans unika hem-sortiment ingår bordsdukar, kuddfodral och väskor skapade av tyg från våra reklamvepor, en exklusiv serie munblåst glas, jaquardplädar i ekologisk ull och närproducerad honung från våra egna bin. Sortimentet är framtaget med omsorg om miljön. Sprid skönhet i ditt eget hem eller överraska någon när och kär med en uppskattad gåva. Produkterna går endast att köpa i Operashopen i GöteborgsOperans foajé.

Pläd

Med ett kreativt och brett utbud inom opera, samtida dans, musikal och konsert är GöteborgsOperan en levande och föränderlig organism. Den tanken, och operahusets närhet till vattnet, har inspirerat till plädens mönster. Med denna ekologiska pläd får du med dig lite av vår värmande magi hem. Perfekt till svala, sena kvällar på uteplatsen. 190 x 140 cm.

Pris: 499 kr

Glasserie Ouvertyr

GöteborgsOperans exklusiva serie munblåst glas, inspirerad av stråkinstrumentens vackra former, är skapad i samarbete med Skrufs glasbruk. Serien består av ljuslykta, champagneglas och vattenkaraff. Färgpaletten är mjuk och värmande – kalkstensgrå, kaprifolrosa och guld med inslag av bärnsten. 

Om Sofia Bergman, glasformgivare

Sofia Bergman, konstnär och glasformgivare, har sin ateljé på Sockerbruket vid Röda Sten i Göteborg. Sina glas skapar hon i nära samarbete med glasblåsarna på Skrufs glasbruk i Småland. Resultatet blir handblåsta, unika glas präglade av stor hantverksskicklighet. Och en hel del kärlek.

Om Skrufs Glasbruk

De första ugnarna på Skrufs Glasbruk tändes 1897. Sedan dess har många glas passerat glasblåsarnas skickliga händer. Alla produkter som lämnar Skrufs Glasbruk är tillverkade i hyttan och allt är handgjort.

"Inom GöteborgsOperan ryms en hel värld. Här finns glädjen och sorgen. Fnittret och gråten. Det lätta och det tunga. Det obearbetade och det förfinade. Ett operahus berör genom sina motsatser. Det ville jag fånga i mina glas." Sofia Bergman, glasformgivare

  • Karaff 499 kr/st
  • Champagneglas 349 kr/st
  • Ljuslykta 249 kr/st

Textilprodukter

En väska från Madame Butterfly, en kudde från Dust to Dust, en duk från Carmen. Varje uppsättning på GöteborgsOperan har en egen föreställningsbild i tyg på utsidan av huset. 110 kvadratmeter scenkonst som återanvänds och i vår kostymateljé blir till unika, eftertraktade designobjekt.

  • Väska: 69 kr
  • Bordsduk: 199 kr
  • Kuddfodral: 259 kr

Kontantfritt

Hela huset är kontantfritt (fr.o.m. 1 januari 2020). I operahuset kan du betala med de vanligaste kontokorten och GöteborgsOperans presentkort.