Gå till sidans huvudinnehåll

Beskrivning

Då en av våra medarbetare går i pension söker Göteborgsoperan en Färgare och patinerare till vår Kostym & Maskavdelning. På avdelningen arbetar tre färgare och patinerare. Här arbetar också modist, sko- och läderskräddare, skräddare, tillskärare, mask och perukmakare, tekniska produktionsledare, inköpare, gruppchef mask, gruppchef kostym samt avdelningschef. Totalt är vi en avdelning på 48 personer.

Arbetsuppgifter

Som färgare och patinerare medverkar du till att realisera kostymdesignerns vision inom givna ramar. Du arbetar med olika typer av tekniker för att hitta rätt uttryck i kostymerna och i scenbilden. Här arbetar vi med allt från textiltryck till växtfärgning och vi ser gärna att du har en bred kunskap i textila tekniker då arbetet varierar mycket. Du har eget produktionsansvar för färg och patinering i dina tilldelade projekt från uppstart till premiär. Du arbetar i nära samarbete med kostymtecknaren samt med teamet på arbetsplatsen. Du har tillsammans med dina kollegor ansvar för löpande arbete på avdelningen såsom inköp och underhåll samt bidrar aktivt till avdelningens miljöarbete.

Om GöteborgsOperan

GöteborgsOperans vision är att bli ett av norra Europas ledande operahus. Vi arbetar med en bred repertoar av opera, dans, musikal samt konserter. GöteborgsOperan AB är ett helägt bolag inom Västra Götalandsregionen med ca 500 årsanställda. Totalt ges på stora och lilla scenen samt i regionen ca 350 föreställningar per år för ca 250 000 besökare. Vi omsätter ca 500 miljoner kronor. GöteborgsOperan är en mångkulturell arbetsplats med ungefär lika många kvinnor som män anställda.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst tre års konstutbildning eller liknande och/eller arbetserfarenhet av färgeri och patinering. Meriterande är att du har erfarenhet av teater, opera och/eller film. Du har goda kunskaper inom textila material och tekniker.

Som person trivs du med att ingå i ett team där du både arbetar självständigt och gemensamt för att uppnå verksamhetens mål. Du är flexibel, både vad gäller arbetssätt och arbetstider, då dessa varierar. Då arbetet bitvis sker i högt tempo krävs det att du kan hantera hög arbetsbelastning samtidigt som du har förmågan att behålla din noggrannhet och din känsla för kvalitet. Vi ser gärna att du har en drivkraft och nyfikenhet kring färgning, patinering och det konstnärliga processerna då arbetet är en ständig lärandeprocess.
Villkor

Anställningen

Tjänsten är heltid, tillsvidare, med provanställning i 6 månader. Tillträde april 2023. Arbetstiden är 40 h/vecka. Tjänstgöring sker främst dagtid mån-fre men kvällsarbete kan förekomma.

GöteborgsOperan eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter mångfald tillför verksamheten.

Sista ansökningsdag 2022-10-30

Ansök här

Kontakt

Sara di Benedetto
Avdelningschef Kostym och Mask
tel. 031-108245

Sofia Yvell
Färgare och patinerare
tel. 031-108226

Facklig företrädare
Matilda Holmberg, FSF, 031-108249