Gå till sidans huvudinnehåll

Verkstäderna

GöteborgsOperan strävar efter att vara ett av Europas mest intressanta operahus. Verksamheten består av professionella och engagerade medarbetare, avancerad teknik och komplex organisation. Vårt arbetssätt är effektivt och projektorienterat för genomförande av opera, dans, musikal och konsert. Nu söker vi en skicklig Dekorsnickare till Verkstäderna på GöteborgsOperan.

 

Beskrivning

GöteborgsOperans verkstäder består av smedja, snickeri, måleri, tapetseri, attribut och rekvisita samt en konstruktionsavdelning. Här arbetar idag ett 25-tal personer under ledning av en verkstadschef. Till vårt snickeri söker vi nu en ny medarbetare på heltid. Som dekorsnickare arbetar du både i snickeriet på GöteborgsOperan i centrum och i vårt produktionscenter beläget på Hisingen.

 

Arbetsuppgifter

Som dekorsnickare samarbetar du med scenografer och andra projektbundna personer av olika nationaliteter och skall möta krav på att scendekor uppfyller den konstnärliga visionen och kan användas säkert. Förutom att tillverka komplex scenografi måste våra dekorelement vara hanterbara för scenteknikerna och säkra för våra artister, gå att montera ned för turné och lagring samt möjliga att källsortera för återvinning när det till slut är dags för skrotning. Vi arbetar projektbaserat, vilket innebär att alla bidrar till att färdigställa en produktion. Vi ställer därför höga krav på samarbetsförmåga, flexibilitet och öppenhet.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad maskinsnickare och gärna har erfarenhet av att tillverka scenografi. Du är bra på att läsa ritningar och är van vid problemlösning. Du har körkort B och har goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift. Som person tar du ansvar över ditt egna arbete men jobbar också utan problem i team. Du är säkerhetsmedveten, noggrann samt har en god kommunikativ förmåga. Du förstår vad det innebär att jobba mot absolut deadline och tycker att utmaningar är till för att lösas. GöteborgsOperan eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför vår verksamhet. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande är:

  • CAD-kunskap
  • C-körkort
  • CNC-fräsning

 

Villkor

Tillsvidareanställning 100% med 6 månaders provanställning. Sista ansökningsdag 13 juni men intervjuer sker löpande.

Ansök här

 

Kontakt

Frida Goodrich, Verkstadschef
tfn 031-108 136

Facklig företrädare
Leo Stenberg, facklig representant FSF
tfn 0737-663 410