Gå till sidans huvudinnehåll

GöteborgsOperans Kör består av 46 tillsvidareanställda sångare och är en av Sveriges tre professionella operakörer. Kören medverkar i de flesta av Stora scenens operaproduktioner, i konserter, mindre ensembler och även i musikaler. I körarbetet läggs stor vikt vid det sceniska uttrycket.

För kommande produktioner med behov av extrakorister söker vi nu lokala sångare i alla stämmor och röstfack. Godkända extrakorister anställs vid behov på produktionskontrakt med placeringsort Göteborg. Ersättning per inställelse enligt avtal med SYMF (Sveriges Yrkesmusikerförbund). Under de kommande två spelåren planerar vi preliminärt för 2-3 produktioner med behov av extrakorister.

För ovanstående tjänster krävs att du har avslutad högskoleutbildning vid operahögskola eller musikhögskola eller annan likvärdig utbildning. Våra arbetsspråk är svenska och engelska. Scenisk erfarenhet från musikteater är meriterande.

Provsjungning kommer att äga rum lördagen den 20 april 2024 efter personlig kallelse. Du kommer att få svar senast den 9 april om du blir kallad till provsjungningen.

Till provsjungningen ska du förbereda:

En egenvald opera-aria (max 5 minuter) som framförs utantill med pianist (utan förberedande repetition).

Ett kortare körstycke, som skickas med den personliga kallelsen. Du sjunger din stämma (gärna utantill) ackompanjerat av pianist.

Din provsjungning bedöms av en jury bestående av kormästare, representanter från körledning och ett antal sångare ur operakören.

Ansökan ska vara GöteborgsOperan tillhanda senast den 24 mars 2024.

Observera att vi endast tar emot ansökan via rekryteringssystemet MyNetwork/Varbi. Välkommen med din ansökan!

Sök tjänsten

Kontakt

Martin Nagashima Toft
Kormästare
tfn 031-108 082

Elinor Gerle
Körchef
tfn 031-108 070

Facklig företrädare, Symf
Erika Tordéus
tfn 031-108 000 (vxl)