Gå till sidans huvudinnehåll

Bakgrund

GöteborgsOperan strävar efter att vara ett av Europas mest intressanta operahus. Verksamheten består av professionella och engagerade medarbetare, avancerad teknik och komplex organisation. Vårt arbetssätt är effektivt och projektorienterat för genomförande av opera, dans, musikal och konsert.

GöteborgsOperans kostym & maskavdelning består av skrädderi, specialateljéer och mask/perukateljé. Avdelningen har hand om allt som har med kostym och mask att göra – från peruk och hatt ner till skorna. Här arbetar cirka 55 medarbetare: tillskärare, skräddare, modist, läderskräddare och färgare/patinerare, maskörer och påklädare.

Arbetsuppgifter

Som sko, skinn och läderansvarig är du produktionsansvarig för skor och detaljer av skinn och läder. Du samarbetar med kostymdesigners av olika nationaliteter och ska uppfylla deras konstnärliga önskemål inom den ram projektet tillåter. Vi arbetar projektbaserat, med många parallella projekt och alla hjälper till att färdigställa en produktion. Vi ställer därför höga krav på samarbetsförmåga, flexibilitet och öppenhet. I arbetet ingår även administrativt arbete, bl.a. i samband med beställningar och inköp.

Kvalifikationer

Vi söker dig med utbildning inom sko, skinn och läderhantverk, eller motsvarande kompetens inom yrket. Du har datavana och god administrativ förmåga samt goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Tidigare erfarenhet av arbete på teater är mycket meriterande.

Som person är du självständig och strukturerad, innovativ samt har en god kommunikativ förmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

GöteborgsOperan strävar efter att vara en öppen arbetsplats och vi arbetar aktivt för en variation bland våra medarbetare.

Villkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med provanställning de första 6 månaderna. Sista ansökningsdag är den 18 maj men intervjuer kommer att ske löpande. Tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

Ansök här

 

Kontakt

Karin Johansson, Gruppchef kostym
tfn 031-108 250

Sara Di Benedetto, Chef kostym, mask, påklädare
tfn 031-108 245

Facklig företrädare:
Emil Lignell, tfn 031-108 249