Gå till sidans huvudinnehåll

Beskrivning

GöteborgsOperans vision är att bli ett av norra Europas ledande operahus.

Vi arbetar med en bred repertoar av opera, dans, musikal samt konserter. GöteborgsOperan AB är ett helägt bolag inom Västra Götalandsregionen med ca 500 årsanställda. Totalt ges på Stora och Lilla scenen samt i regionen ca 350 föreställningar per år för ca 250 000 besökare. Vi omsätter ca 500 miljoner kronor. GöteborgsOperan är en mångkulturell arbetsplats med ungefär lika många kvinnor som män anställda. Orkestern har en orkester som består av 86 musiker, en kör med 46 sångare samt en solistensemble bestående av 24 sångare.

Göteborgsoperan söker nu en dirigent i början av sin karriär för en tidsbegränsad anställning som assisterande dirigent.

Arbetsuppgifter

  • Assistera gästande dirigenter
  • Vid behov dirigera pianorepetitioner, stämrepetitioner och förberedande orkesterrepetitioner
  • Dirigera vissa konserter och föreställningar

Tjänsten är en visstidsanställning från augusti 2022 till och med juni 2024. Tjänstegraden är 100% och arbete på kvällar och helger är vanligt förekommande.

Kvalifikationer

Krav

  • Högre utbildning inom orkesterdirigering eller motsvarande erfarenhet
  • Erfarenhet av att dirigera professionella orkestrar
  • Goda kunskaper i engelska

Önskemål

  • God pianist med förmåga att spela klaverutdrag/recitativ
  • Mycket goda kunskaper i svenska, danska eller norska
  • Kunskaper i tyska, franska, italienska är meriterande

Villkor

Tjänsten är en visstidsanställning från augusti 2022 till och med juni 2024. Tjänstegraden är 100% och arbete på kvällar och helger är vanligt förekommande.

Ett första urval kommer ske efter inskickad ansökan som ska innehålla CV (max 2 A4), ett kort personligt brev (max 1 A4) samt en Youtubelänk (olistad eller listad) till video där den sökande dirigerar. Videon ska tydligt visa den sökande framifrån och vara av god ljud- och bildkvalité.

Ansökan ska vara Göteborgsoperan tillhanda senast 27 december 2021.

Ett antal sökande kommer sedan att kallas till provdirigering samt intervju 3 februari 2022 på Göteborgsoperan. Repertoar till provdirigering kommer att meddelas separat till de sökande som kallas till provdirigering i början av januari 2022.

Ansök här

Kontakt

Andras Lönnqvist
tel. 070-643 9120

Facklig företrädare, Erik Mattisson
tel. 070-598 3601

Sista ansökningsdag 2021-12-27