Gå till sidans huvudinnehåll

Om kören

GöteborgsOperans Kör består av 46 sångare och är en av Sveriges tre professionella operakörer. Kören medverkar i de flesta av Stora scenens operaproduktioner, i konserter, mindre ensembler och även i musikaler. Ibland gör sångarna i kören även solistroller. I körarbetet läggs stor vikt vid det sceniska uttrycket.

Läs mer om kören

Om tjänsten

GöteborgsOperan önskar tillsätta tre tjänster i operakörens baryton/basstämma. Tjänsterna är tillsvidareanställningar med inledande provår från 1 juli 2022.

För ovanstående tjänster krävs att du har avslutad högskoleutbildning vid operahögskola eller musikhögskola eller annan likvärdig utbildning. Våra arbetsspråk är svenska och engelska. Scenisk erfarenhet från musikteater är meriterande. Provsjungning kommer att äga rum den 14–15 november 2021 efter personlig kallelse. En urvalsprocess sker under provsjungningsdag ett, den 14 november, och återkoppling vilka som går vidare till dag två, den 15 november, sker också under dag ett. Mer information om upplägget för provsjungningen skickas till de som blir kallade senast den 15 oktober 2021.

Till provsjungningen ska ni förbereda:

Dag 1

  • En egenvald aria, framförs utantill.

Dag 2

  • En Mozart-aria, framförs utantill.
  • En egenvald aria, framförs utantill. (Kan vara samma aria som dag 1)
  • Ensembleprov är 1–2 körstycken. (Framförs med noter tillsammans med sångare ur operakören. Noter bifogas med personlig kallelse.)

Ansökan ska vara GöteborgsOperan tillhanda senast den 26 september 2021. 

Observera att vi endast tar emot ansökan via rekryteringssystemet Varbi. Välkommen med din ansökan!

Ansök här

 

Kontakt

Martin Nagashima Toft, Kormästare
031-108082

Elinor Gerle, Körchef
031-108070

Facklig företrädare

Henrik Andersson, Symf
031-108000 (vxl)