Gå till sidans huvudinnehåll

Sista ansökningsdag har passerats

Ansökan ska ha varit GöteborgsOperan tillhanda senast den 2 januari 2022.

Om kören

GöteborgsOperans Kör består av 46 sångare och är en av Sveriges tre professionella operakörer. Kören medverkar i de flesta av Stora scenens operaproduktioner, i konserter, mindre ensembler och även i musikaler. Ibland gör sångarna i kören även solistroller. I körarbetet läggs stor vikt vid det sceniska uttrycket.

Läs mer om kören

GöteborgsOperan önskar tillsätta två tjänster i operakörens tenorstämma. Tjänsterna är tillsvidareanställningar med inledande provår från 1 juli 2022.

För ovanstående tjänster krävs att du har avslutad högskoleutbildning vid operahögskola eller musikhögskola eller annan likvärdig utbildning. Våra arbetsspråk är svenska och engelska. Scenisk erfarenhet från musikteater är meriterande.

Provsjungning kommer att äga rum den 13-14 februari 2022 efter personlig kallelse. En urvalsprocess sker under provsjungningsdag ett, den 13 februari, och återkoppling vilka som går vidare till dag två, den 14 februari, meddelas under eftermiddagen dag ett. Mer information om upplägget för provsjungningen skickas till de som blir kallade, senast den 14 januari 2022.

Observera att vi vid denna provsjungning prioriterar att kalla kandidater med rätt profil till de utlysta tjänsterna. För sångare som önskar att provsjunga endast för produktionsanställning kommer vi att anordna ett separat provsjungningstillfälle senare under 2022.

Till provsjungningen ska ni förbereda:

Dag 1

  • En egenvald aria, framförs utantill.
  • En körstämma, framförs med piano utantill eller med noter (noter bifogas med personlig kallelse).

Dag 2

  • En annan egenvald aria, på annat språk än Dag 1, framförs utantill.
  • En annan körstämma/ensembleprov, framförs tillsammans med sångare ur operakören utantill eller med
    noter (noter bifogas med personlig kallelse).
  • Ett kort, lättare avista/gehörsprov

Kontakt

Martin Nagashima Toft, Kormästare
031-108 082

Elinor Gerle, Körchef
031-108 070

Facklig företrädare

Erika Tordéus, Symf
031-108 000 (vxl)