Gå till sidans huvudinnehåll

GöteborgsOperan söker vikarierande kormästare till GöteborgsOperans kör som består av 46 heltidsanställda korister.

Som kormästare ansvarar du för körens konstnärliga kvalitet, instudering och dirigering.
Mellan kormästare och körchef, som har det administrativa ansvaret, finns det tydliga ansvarsområden men också många arbetsområden som kräver ett nära samarbete. Detaljplaneringen för säsongen 21/22 där kören medverkar är en viktig arbetsuppgift som sker i nära samarbete med körchef.

Som kormästare är du direkt underställd den konstnärliga ledaren för Opera/drama och ingår i opera/dramas konstnärliga ledning. Repertoarplanering för säsong 21/22 kommer att vara på plats innan sommaren. Ditt uppdrag består i att kvalitetssäkra instuderingen och genomförandet av lagd repertoar utifrån konstnärligt, arbetsmiljömässigt och ekonomiskt perspektiv för kören.

Den planerade repertoaren för hösten är klassisk operarepertoar, den nyskrivna musikalen ”Kärlek skonar ingen” ett beställningsverk av GöteborgOperan baserad på Håkan Hellströms musik, konserter samt en julproduktion. Flera av produktionerna framförs på svenska.

Under hösten kommer fokus att ligga på att återgå till ordinarie verksamhet och de utmaningar och insatser som följer med detta. Det innebär att arbetet med kören både som grupp och individuellt blir ytterligare prioriterat från säsongsstart.

Du har:

Högskoleutbildning vid Musikhögskola eller motsvarande

Flerårig erfarenhet av körledning vid professionell musikteater

Röstkunskap samt god kunskap om operarepertoar

Du är:

Engagerad med förmåga att motivera, entusiasmera och utveckla kören och är bra på att hitta intressanta projekt och utmaningar i samarbete med körrepresentanter och ledningen för opera/drama. Du har ett professionellt förhållningssätt, har integritet, är tydlig och rak i din kommunikation och visar tolerans och respekt mot andra. Ett bra samarbete med både korister och andra medarbetare i huset är avgörande. Du har också god förmåga att planera, optimera och dimensionera körens resurser. Som ledare för kören är det också av stor vikt att du på ett konstruktivt och pedagogiskt sätt ger kontinuerlig feedback till såväl grupp som individ.

Anställningen

Anställningsformen är ett föräldravikariat på heltid 100% under perioden 26 juli 2021 tom 20 februari 2022 med placeringsort Göteborg. Det är önskvärt att du även är tillgänglig för överlämning vecka 22 och 23 i juni 2021.

Ansökan

För mer information om tjänsten, kontakta bitr Operachef Anders Ottosson, 031-10 80 95. Har du frågor om rekryteringsprocessen, kontakta HR-specialist Åsa Wigren, 031-10 81 65. Fackliga representanter är Frida Goodrich, Fackförbundet Scen och Film och Sveriges Yrkesmusikerförbund Henrik Andersson 031-10 80 00 (vxl).

Vi tar endast emot din ansökan via länken nedan som går till rekryteringssystemet Varbi. Bifoga CV samt ett personligt brev där du berättar om varför du söker den här tjänsten.

Ansök här

Sista ansökningsdag är 7 maj och intervjuer sker löpande.

GöteborgsOperan eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför vår verksamhet. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!