Gå till sidans huvudinnehåll

Det är en mycket spännande tid att komma in som ledare på GöteborgsOperan – vi ser fram emot att öppna upp för våra gäster och har flera nysatsningar på gång där den tekniska chefen kommer spela en central roll. Ditt uppdrag blir att tillsammans med de olika avdelningscheferna och ledningen driva utvecklingen mot GöteborgsOperans vision att vara ett av norra Europas ledande operahus.

Teknisk chef på GöteborgsOperan innebär fullt budget- och personalansvar för 150 medarbetare inom avdelningarna; scenteknik, kostym och mask och verkstäder, med respektive avdelningschefer. Som chef för de tekniska avdelningarna ingår du i GöteborgsOperans ledningsgrupp, har ett nära samarbete med övriga verksamhetschefer och rapporterar direkt till VD.

Med starka ägare i Västra Götalandsregionen som grund är GöteborgsOperan idag ett av norra Europas ledande operahus. Historiken med det nära samarbetet mellan samhälle och näringsliv präglar huset än idag och idén att ge vår publik opera, musikaler, konserter och dans av hög kvalitet samt att hitta framtidens scenkonstnärer. Operans tre strategiska ben är att vara tillgängliga och välkomnande för alla, att vara framstående och i framkant samt att vara hållbara i alla bemärkelser. GöteborgsOperan har en stark internationell ställning och danskompaniet, som även turnerar, brukar beskrivas som bland de 10 bästa i världen.

Som teknisk chef leder du de tekniska avdelningarna och ansvarar för utvecklingen av organisation och teknik för att möjliggöra och förverkliga de konstnärliga idéerna inom opera, musikal och dans med högsta kvalité. Du har det ekonomiska ansvaret för verksamheten och svarar för de långsiktiga investeringarna och upphandlingarna inom området, samt för samverkan med de fackliga organisationerna. Du ingår i nätverk både nationellt och internationellt där GöteborgsOperan i Opera Europa har en given plats.

Vi söker dig som har minst 10 års erfarenhet som ledare inom scenkonsten med en god förmåga att sätta sig in i de tillverknings- och scentekniska processerna. Du har ett stort intresse och kunnande för teknik och dess utveckling för scenkonsten och erfarenhet av ledarskap i stora organisationer med flera yrkeskategorier.

Du har högskoleutbildning eller motsvarande kunskaper inom relevanta områden för tjänsten. Som ledare har du även erfarenhet av att leda din egen organisations ledningsgrupp, samt vara del av högsta ledningsgrupp och trivs mycket bra i den strategiska roll det kräver. Goda språkkunskaper i svenska och engelska. Kunskaper om lagar och avtal vad gäller både upphandling och arbetsrätt är meriterande.

Som chef är du närvarande, kommunikativ, handlingskraftig och har stor förmåga att skapa styrning och struktur. Du arbetar nära verksamheten och tycker om att föra dialog och har ett förtroendefullt förhållningssätt. Din sociala kompetens kännetecknas av tolerans, respekt och tilltro till andra. Du är tydlig, rak och orädd, ger feedback som syftar till utveckling och bidrar till ett bra samarbetsklimat. Du ser till helheten och är effektiv i problemlösning och är en analytisk person.

GöteborgsOperan vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt mångfald tillför verksamheten.

 

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan! Observera att sista ansökningsdatum är den 22/8 2021. Urval och intervjuer sker löpande.

Ansöker gör du här.

Bifoga ditt CV och personliga brev. Notera att vi ej tar emot ansökningar via mail i och med GDPR. 

Kontakt

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Ebba Levin på ebba.levin@novare.se, 0735-23 30 17 eller Anna Malmström på, anna.malmstrom@novare.se, 0735- 23 30 14.

Publicerat 2021-07-05
Sista ansökningsdag 2021-08-22