Gå till sidans huvudinnehåll

Leticia Gañán Calvo

scenografi

Leticia har en examen som arkitekt från University of Sevilla. Först frilansade hon som arkitekt och samarbetade inom, eller skapade, offentliga och privata utvecklingsprojekt. 2006 ändrade hon riktning i karriären och gick med i Projects Department of General de Producciones y Diseño (GPD), och samarbetade inom design och koordinering av världsomspännande projekt för museer, mässmontrar, multimediashower, Expo-paviljonger och evenemang.

Curt har en examen i scenografi och kostymdesign från Konsthögskolan i München. Han har frilansat som scenograf och kostymdesigner inom tysk scenkonst och film. samt varit scenograf och teknisk chef för Teatro de la Abadía i Madrid. 1998-2008 var han konstnärlig ledare för avdelningen för tema och utställningar på Acciona Producciones y Diseño (APD) i Sevilla, och utvecklade världsomspännande projekt för museer, mässmontrar, multimediashower, nöjesparker, expo-paviljonger och stora evenemang.

2008 bildade Curt och Leticia Estudiodedos. Främst arbetar de med scenkonst, men de har också utvecklat andra multidisciplinära scenografiska projekt som evenemang och mässmontrar. 2012-2020 ledde de masterutbildningen i scenografi och utställningshallar vid Istituto Europeo di Design i Madrid.

För teatern har de gjort scenografin till uppsättningar av framstående spanska regissörer och inom dans har de arbetat med flera internationella koreografer såsom Johan Inger, Goyo Montero, Eva Yerbabuena, Victor Ullate, Chevi Muraday. 2014 deltog Curt i grundandet av Asociación de artistas plásticos escénicos de España (aapee), och är sedan dess medlem i dess styrelse.

Studion har belönats med fler än tjugo utmärkelser bl.a. 2 MAX-priser, 4 ADE-priser och 10 Lorca-priser.