Gå till sidans huvudinnehåll
Övrigt

Guidade turer

Välkommen in bakom kulisserna!

 • Längd

  Ca 60 min. Guidad tur med tema: upp till 120 min.

 • Scen

  GöteborgsOperan

 • Genre

  Övrigt

 • Pris

  100–130 kr

 • Tillgänglighet

Köp biljetter

Varför har vi tv-apparater på balkongen? Vad händer i blackouten? Går det att överrösta en orkester utan mikrofon? Svaren får du på den guidade turen som tar dig bakom scen och salong.

Smed, målare, elektriker, påklädare, kock, snickare, tillskärare, naprapat, elektriker, webmaster, perukmakare, inspicient och patinerare. Det är några av alla 90 olika yrken som finns på GöteborgsOperan. Följ med in bakom kulisserna och upptäck medarbetarna som aldrig syns på scenen.

Priser

Vuxna, 100 kr/st
Barn 6–20 år, 50 kr/st
Barn 0–5 år, gratis

Gruppbokningar

Är ni en grupp kan ni boka en egen guidad tur en tid och dag som passar just er. Du kan skicka e-post till guidning@opera.se för information och bokning. Eller ring oss på 031-13 13 00.

Guidad tur med tema: Kostymernas värld

Inom GöteborgsOperans väggar ryms en hel värld. På kostymavdelningen, till exempel, arbetar cirka 40 personer med att tillverka, ändra och hantera över 1 200 kostymer varje år.  Vår guide tar med dig på en specialvandring med tema kostym, där du får besöka våra syateljéer, kostymförråd och lära dig mer om hur arbetet med scenkostymer ser ut – från idé till sista föreställning.

Guidad tur med tema tar upp till 2 timmar.

Pris

Vuxna, 130 kr
Barn (upp till 20 år): 65 kr

Guidad tur med tema: Operans verkstäder

På GöteborgsOperan arbetar målare, snickare, smeder, konstruktörer och attributmakare med att tillverka scenografi och rekvisita till föreställningarna. Följ med på en guidad tur genom våra verkstäder!

Turen tar upp till 1,5 timmar.

Pris

Vuxna, 130 kr
Barn (upp till 20 år): 65 kr

Foto:  Mats Bäcker

Kalender

Inga träffar