Gå till sidans huvudinnehåll
Dans

Hammer

Dansverk av Alexander Ekman

Helkväll i två akter av Sveriges djärvaste koreograf.

Köp biljetter

Världspremiär! Hela GöteborgsOperans Danskompani i nytt verk av Alexander Ekman.

”Jag vill skapa ett glädjefyllt och roligt verk med mycket energi. Det ska bli väldigt kul att få jobba med all talang som just nu finns i GöteborgsOperans Danskompani.”  — Alexander Ekman

I Hammer (f.d. Slägga) härjar en grupp i en harmonisk, osjälvisk tillvaro inspirerad av hippie-eran. De springer, leker, sjunger och driver runt tillsammans. Långsamt sker en förvandling mot den moderna tidens övervakning. Beteendet i gruppen skiftar och blir allt mer egoistiskt, individualistiskt. När vi återvänder i andra akten är vi på en annan plats. Gruppen har förvandlats till självmedvetna människor i ensamma moln. Till slut orkar de inte med det falska skådespelet utan behöver slå ner sina fasader och idéer om sig själva för att hitta tillbaka till den altruistiska tillvaron.

Mångfaldigt prisbelönte Alexander Ekman är djärv, oförutsägbar och nyskapande, precis som GöteborgsOperans Danskompani. Hans visuellt starka verk sätter fingret på samtidens uppfattning om sig självt, gärna med ett humoristiskt tilltal. Ekman har skapat ett 50-tal verk som dansats av nästan lika många kompanier, världen över. Hammer, en helkväll i två akter, blir hans tredje verk för GöteborgsOperans Danskompani.

Introduktion

Före alla dansföreställningar (utom premiärer och gästspel) har du som ska se föreställningen möjlighet att gå på en introduktion på Lilla scenen. Introduktionerna ger dig en inblick i dansverket och koreografens process, börjar 1 timme före föreställningen och håller på cirka 20 minuter. Begränsat antal platser.

Läs mer om våra introduktioner, öppna repetitioner och eftersnack

Bistromeny

När Stora scenen fylls av dans låter vi Operabaren gästspela i restaurangen med en bistromeny. Detta gäller samtliga föreställningar av Alexander Ekmans Hammer och 12 songs + med Ane Brun.

Läs menyn och boka bord här

Kalender

Inga träffar