Gå till sidans huvudinnehåll
Opera

Nabucco

Opera i fyra akter av Giuseppe Verdi (1813–1901). Libretto Temistocle Solera.

Verdis klassiska opera om en brutal verklighet.

 • Längd

  Ca 2 timmar 15 min, inkl. paus

 • Scen

  Stora scenen

 • Genre

  Opera

 • Språk

  Italienska. Textas på svenska och engelska.

 • Pris

  150–690 kr

 • Tillgänglighet

Köp biljetter

Verdis eldiga genombrottsopera om frihet, förtryck och försoning. Undersköna arior, storslagna körpartier – som hitlåten ”Fångarnas kör” – och ett helitalienskt team.

Den stridande kung Nabucco har två döttrar: Abigaille, som hämndlystet konspirerar om makten, och Fenena, som älskar en man från motståndarsidan. Vem som är god och vem som är ond är svårt att avgöra. Den som inte har någonting kvar att förlora kan ta till extrema metoder för att landet, tron och kärleken ska överleva.

Det italienska teamet med regissör Jacopo Spirei i spetsen placerar den bibliska berättelsen om kung Nebukadnessar i nutid, där ett förtryckt folk revolterar mot sina tyranner. Rädsla och hopp byter plats när en fundamentalistisk regim ersätts med en annan.

Den italienske dirigenten Giancarlo Andretta återvänder till GöteborgsOperan för att dirigera Verdis eldiga genombrottsopera, vars musikaliska kraft spänner från undersköna arior till storslagna körpartier. GöteborgsOperans baryton Mats Persson gestaltar Nabucco, vars syn på sig själv och samhället omkring honom förändras under berättelsens gång. Kören spelar en stor roll i operan som de stridande sidornas anhängare.

Nyfiken på Nabucco?

Samtal om Nabucco

10 maj 2023, Lilla scenen

Någon vecka före varje operapremiär bjuder vi in till ett samtal på Lilla scenen. Här berättar till exempel regissör, dirigent, medverkande och någon extern gäst om uppsättningen och verket. Moderator för operasamtalen är GöteborgsOperans dramaturg Göran Gademan. En del samtal förs på engelska.

Fri entré med biljett. Biljettinformation och medverkande i samtalet publiceras här när premiärdatumet närmar sig.

Nyfiken på Nabucco?

Samtal
Introduktioner
Om Nabucco

Kalender

Inga träffar