Gå till sidans huvudinnehåll
En guide står i salongen och presenterar för en grupp besökare.
Upplev mer

Guidade turer

Välkommen in bakom kulisserna!

 • Längd

  Ca 60 min. Guidad tur med tema: upp till 120 min.

 • Scen

  GöteborgsOperan

 • Genre

  Upplev mer

 • Pris

  100–130 kr

 • Tillgänglighet

Köp biljetter

Varför har vi tv-apparater på balkongen? Vad händer i blackouten? Går det att överrösta en orkester utan mikrofon? Svaren får du på den guidade turen som tar dig bakom scen och salong.

Smed, målare, elektriker, påklädare, kock, snickare, tillskärare, naprapat, elektriker, webmaster, perukmakare, inspicient och patinerare. Det är några av alla 90 olika yrken som finns på GöteborgsOperan. Följ med in bakom kulisserna och upptäck medarbetarna som aldrig syns på scenen.

Priser

Vuxen, 100 kr
Barn 6–20 år, 50 kr
Barn 0–5 år, gratis

Gruppbokningar

Är ni en grupp kan ni boka en egen guidad tur en tid och dag som passar just er. Du kan skicka e-post till guidning@opera.se för information och bokning. Eller ring oss på 031-13 13 00.

Guidad tur med tema: Kostymernas värld

Inom GöteborgsOperans väggar ryms en hel värld. På kostymavdelningen, till exempel, arbetar cirka 40 personer med att tillverka, ändra och hantera över 1 200 kostymer varje år.  Vår guide tar med dig på en specialvandring med tema kostym, där du får besöka våra syateljéer, kostymförråd och lära dig mer om hur arbetet med scenkostymer ser ut – från idé till sista föreställning.

Längd
1,5–2 timmar

Pris
Vuxen: 130 kr
Barn 6–20 år: 65 kr

Guidad tur med tema: Operans verkstäder

Följ med på en guidad tur genom operahusets alla verkstäder! På GöteborgsOperan arbetar målare, snickare, smeder, konstruktörer och attributmakare med att tillverka scenografi och rekvisita till föreställningarna. På denna specialvandring passerar vi bland annat smedjan, snickeriet, måleriet och rekvisitaavdelningen.

Längd
Ca 1,5 timme.

Pris
Vuxen: 130 kr
Barn 6–20 år: 65 kr
Barn 0–5 år: gratis

Guidad tur med tema: Teaterteknik

Ljus, ljud, timing och ett avancerat scenmaskineri. Det är mycket som händer bakom och vid sidan av scenen före och under en föreställning. Följ med på en scennära guidning där du får lära dig mer om hur GöteborgsOperans inspicienter, scen- och belysningsmästare, teater- och ljudtekniker, operatörer med flera ser till att allt som ska ske på scenen sker i rätt ögonblick.

Guidningen sker på svenska.

Längd
Cirka 1,5 timme

Pris
Vuxen: 130 kr
Barn 6–20 år: 65 kr
Barn 0–5 år: gratis

Foto:  Mats Bäcker

Kalender

Inga träffar