Gå till sidans huvudinnehåll
Övrigt

Guidade turer

Välkommen in bakom kulisserna!

 • Längd

  Ca 60 min. Guidad tur med tema: upp till 120 min.

 • Scen

  GöteborgsOperan

 • Genre

  Övrigt

 • Pris

  100–130 kr

 • Tillgänglighet

Köp biljetter

Varför har vi tv-apparater på balkongen? Vad händer i blackouten? Går det att överrösta en orkester utan mikrofon? Svaren får du på den guidade turen som tar dig bakom scen och salong.

Smed, målare, elektriker, påklädare, kock, snickare, tillskärare, naprapat, elektriker, webmaster, perukmakare, inspicient och patinerare. Det är några av alla 90 olika yrken som finns på GöteborgsOperan. Följ med in bakom kulisserna och upptäck medarbetarna som aldrig syns på scenen.

Priser

Vuxna, 100 kr/st
Barn 6–20 år, 50 kr/st
Barn 0–5 år, gratis

Gruppbokningar

Är ni en grupp kan ni boka en egen guidad tur en tid och dag som passar just er. Du kan skicka e-post till guidning@opera.se för information och bokning. Eller ring oss på 031-13 13 00.

Guidad tur med tema: Kostymernas värld

Inom GöteborgsOperans väggar ryms en hel värld. På kostymavdelningen, till exempel, arbetar cirka 40 personer med att tillverka, ändra och hantera över 1 200 kostymer varje år.  Vår guide tar med dig på en specialvandring med tema kostym, där du får besöka våra syateljéer, kostymförråd och lära dig mer om hur arbetet med scenkostymer ser ut – från idé till sista föreställning.

Guidad tur med tema tar 1,5 till 2 timmar. Max. 20 personer.

Pris

Vuxna 130 kr
Barn (6–20 år) 65 kr

Guidad tur med tema: Operans verkstäder

Följ med på en guidad tur genom operahusets alla verkstäder! På GöteborgsOperan arbetar målare, snickare, smeder, konstruktörer och attributmakare med att tillverka scenografi och rekvisita till föreställningarna. På denna specialvandring passerar vi bland annat smedjan, snickeriet, måleriet och rekvisitaavdelningen. Denna temaguidning tar cirka 1,5 timme.

Pris

Vuxna 130 kr
Barn (6–20 år) 65 kr

Guidad tur på höstlovet

Familjeanpassad guidad tur bakom kulisserna – perfekt för alla höstlovslediga!

Pris

Vuxna 100 kr
Barn (6–20 år) 50 kr

Tips! På självaste halloween, den 31 oktober kl. 19, kan du kombinera den guidade turen med att uppleva succémusikalen Wicked – den fantastiska berättelsen om häxorna i Oz! (Föreställningen rekommenderas från 8 år.)

Lunchguidning på fredagar

Den guidade turen börjar kl. 12.00 och tar cirka 1 timme. Kombinera gärna med ett lunchbesök! Boka bord för lunch i GöteborgsOperans Restaurang efter den guidade turen, så har du den perfekta inledningen på helgen.

Pris

Vuxna 100 kr
Barn (6–20 år) 50 kr

Kalender

Inga träffar