Veckans lunchmeny (v. 19)
Dagens rätt
Pris
149 kr (kl. 11.30–13.15)
129 kr (kl. 13.15–14.00)
* = Lakto-ovo vegetariskt alternativ.
Måndag
Coq au vin blanc på bakat kycklinglår med potatispuré och bakade morötter
Krämigt matvete med rostad blomkål, syltad tomat, brynt smör och lökringar*
Tisdag
Örtbakad torsk, puré på potatis och jordärtskocka, fänkålskonfitering och musselbuljong
Grillade asiatiska biffar med picklad rättika, melonsalsa, koriander och jasminris*
Onsdag
Havets Wallenbergare med saffransrisotto, grillad sparris, vårlök och vitlökstekt broccoli
Chili sin carne – vegetarisk gryta med bönor, spiskummin, chili och tomat, gurka, vitlöksyoghurt och örtrostad potatis*
Torsdag
Panerad fläskschnitzel, råstekt potatis, örtsmör, rödvinssås samt brytbönor
Soltorkade tomatbiffar med tzatziki, rostad paprika, tomatsky samt oliv- och rotsakspytt*
Fredag
Boggryta med rödvin, potatispuré, champinjoner, rostade smålökar och rökt smetana
Falafel med bön- och fetaostragu, stekt potatis och syrad färskost*
Veckans special 189 kr
Grillad flankstek, örtsmör, tomatsallad och pommes frites
Veckans sallad
Operans Caesarsallad – vegetarisk 129 kr / med räkor 149 kr
Alltid på Operan
Fisk- och skaldjurssoppa smaksatt med saffran och stjärnanis.
169 kr
Räksmörgås på ekologiskt danskt rågbröd med pepparrots- och citronmajonnäs.
198 kr
Dessert
Dagens hemgjorda glass/sorbet
49 kr
Hemgjord ekologisk chokladtryffel
49 kr
