Gå till sidans huvudinnehåll

Mauro Tinti

Scenograf

Mauro Tinti, scenograf född i Toscana, tog examen i arkitektur, film och scenografi vid Bolognas universitet (DAMS). Han har studerat teaterdesign på Motley Theatre Design Course i London och utbildade sig till kostymdesigner på Atelier Caraco i Paris. Hans senaste scenografier inkluderar Elisabetta, regina d'Inghilterra och La Finta Giardiniera på Den Norske Opera, Regementets dotter och Otello på OscarsborgOperaen, Carmen (även kostymdesign) på Operafestivalen i Macerata, L'Empio Punito (även kostymdesign) på Teatro Verdi i Pisa och Rinaldo på Teatro Ponchielli i Cremona, allt i samarbete med regissören Jacopo Spirei.

Av andra senare scenografi- och kostymuppdrag kan nämnas Tosca regisserad av Stefano Vizioli på Soirèe Lyriques de Sanxay i Poitiers, Rigoletto, regisserad av Marco Spada på Opera Nazionale Romana och scenografin till L'aio nell'imbarazzo av Francesco Micheli vid Donizetti Festival, Bergamo och Spadas Macbeth på Makedonska Nationaloperan i Skopje. Tinti skapade också scenografi och kostym för Stiffelio för Verdifestivalen på Teatro Farnese i Parma, Ragnarök på Teatro Massimo i Palermo, Fidelio på Nationaloperan i Bukarest, Siegfried på Teatro Massimo i Palermo, allt i regi av Graham Vick.

Mauro Tinti arbetar även med konstutställningar, oegentligt konst och och inredningsdesign samt har undervisat i bland annat maquette (tredimensionell skiss) vid universitetet i Bologna.