Gå till sidans huvudinnehåll

Föreställningsprogram

”De mest matnyttiga programböckerna i landet.” (Tidskriften Opera)

I våra föreställningsprogram får du ta del av regissörens eller koreografens tankar, låta dirigenten guida dig genom musiken, få en inblick i arbetet bakom kulisserna och fördjupa dig i uppsättningens tema.

Programmen finns att köpa i våra caféer och garderober och kostar mellan 40 och 70 kr, priset varierar beroende på genre.

 

Tidningen Birgit

Tidningen Birgit är GöteborgsOperans publiktidning. Tidningen är uppkallad efter vår gudmor Birgit Nilsson, håller hus i våra foajéer i Göteborg och Skövde och kommer ut tre gånger per år.

I Tidningen Birgit berättar vi om det som händer bakom kulisserna. Vad gör en inspicient? Hur går det till när någon flyger på scenen? Och hur bär man sig åt när man åker på turné med fyra ton lera? I Tidningen Birgit kan du också läsa porträtt på våra artister, kika in i våra ateljéer och verkstäder och träffa de som jobbar bakom scenen för att allt ska klaffa, kväll efter kväll.

Vad vill du läsa i Birgit? Vad är du nyfiken på? Hör av dig till oss! Det vore också väldigt roligt att få höra vad du tycker om tidningen. Skicka ris, ros och tips till tidningenbirgit@opera.se

Tidningen finns i vår foajé men du kan också läsa den online här.