Gå till sidans huvudinnehåll

Välkommen!

Det är med stolthet jag välkomnar dig till denna säsong på GöteborgsOperan.

En säsong med storslagna satsningar inom opera, dans, musikal och konsert för alla åldrar – både i Göteborg och på regionala och internationella turnéer. Spelåret rymmer allt från storskalig musikal och ur- och världspremiärer på opera och dans till den pedagogiska satsningen Operan i skolan.

På GöteborgsOperan har vi de resurser som krävs för att skapa modern scenkonst av högsta kvalitet. Den atmosfär, höga kompetens och rika erfarenhet som ryms här fortsätter att locka artister, konstnärliga team och internationella gäster från hela världen.

Hösten 2022 utsågs GöteborgsOperan till världens mest hållbara operahus. Det var juryn i den prestigefulla tävlingen International Opera Awards, ibland kallad operavärldens Oscar, som korade oss till vinnare i kategorin Hållbarhet. För övrigt samma jury som för tre år sedan nominerade oss till ”Opera Company of the year”, som ett av sex operahus i världen. Utmärkelsen är ett fint kvitto på det hållbarhetsarbete som genomsyrat GöteborgsOperans verksamhet i decennier.

Du som följt oss länge och gärna berikar din upplevelse med premiärsamtal, introduktioner eller eftersnack; du som är nybliven förälder och besöker Dansa med bebis; du som är ung och deltar i Skapa-projekt eller sjunger i våra barn- och ungdomskörer och du som nyss upptäckt scenkonstens lockelse: vi finns här för dig. Vi vill ge dig upplevelser som berikar din vardag och ditt liv. Upplevelser som väcker samtal och skapar minnen som räcker länge. Du som vill mötas, umgås och uppleva fantastiska helkvällar – det här är platsen för dig. Det här är ditt operahus.

Christina Björklund, vd

Christina Björklund